Dolar 32,2514
Euro 34,8286
Altın 2.434,29
BİST 10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 21°C
Paz 17°C
Pts 18°C

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır: “Adalet Nöbetimiz 11 Günü Aştı, Meclis Başkanı’nın Sessizliğini Kınıyoruz”

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır: “Adalet Nöbetimiz 11 Günü Aştı, Meclis Başkanı’nın Sessizliğini Kınıyoruz”
21 Kasım 2023 18:26
92

HABERMAX.Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, CHP Grubu’nun adalet nöbetinin 11. gününe girmesinin ardından yaptığı açıklamada, Meclis Başkanı’nın sessizliğini ve Yargıtay’ı Anayasa’ya saygıya davet etmemesini eleştirdi. Başarır, sorunun çözümü için girişimde bulunulması gerektiğini belirterek, adalet nöbetlerini sürdüreceklerini vurguladı.

Başarır, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “CHP Grubu olarak adalet nöbetimiz, 11 günü aştı. Burada 24 saat nöbet tutulurken Meclis Başkanı’nın sessiz kalmasını, Yargıtay’ı Anayasa’ya saygıya davet etmemesini de kınıyoruz. Bu sorunun çözümü için girişimde bulunmak zorundadır.”

Açıklamasında adaletin önemine vurgu yapan Başarır, hukukun üstünlüğünün korunması ve demokrasinin işlerliğinin sağlanması adına sorumlulukların yerine getirilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, Meclis Başkanı’nın ve Yargıtay’ın sorumluluklarını yerine getirmemesini eleştirerek, çözüm için girişimde bulunulması çağrısında bulundu.

Ali Mahir Başarır’ın bu açıklamalarıyla birlikte, CHP’nin adalet nöbeti sürecindeki duruşunu ve eleştirilerini içeren bir haber yazısı oluşturulabilir.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.