Dolar 32,5893
Euro 34,7427
Altın 2.497,91
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

ÜNLÜ & Co’ya EMEA Finance’ten üç ödül

ÜNLÜ & Co’ya EMEA Finance’ten üç ödül
9 Haziran 2023 11:56
110

HABERMAX.Türkiye’nin öncü yatırım hizmetleri ve varlık yönetimi grubu ÜNLÜ & Co, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika piyasalarının önde gelen finans dergilerinden EMEA Finance tarafından Londra’da düzenlenen Achievement Awards 2022’de, üç farklı ödülün sahibi oldu. ÜNLÜ & Co, Orta ve Doğu Avrupa’nın En İyi Birleşme ve Satın Alma Şirketi ödülünü kazanırken, danışmanlığını gerçekleştirdiği DeFacto-EBRD işlemi de Orta ve Doğu Avrupa’nın En İyi Birleşme ve Satın Alma İşlemi ödülüne layık görüldü. Ayrıca ÜNLÜ & Co liderliğinde gerçekleşen Hitit Bilgisayar Hizmetleri’nin halka arzı da Orta ve Doğu Avrupa’nın En İyi Halka Arzı ödülünü kazandı.

Global finans dergisi EMEA Finance tarafından ödüle layık görülmenin yaptıkları başarılı işlerin tescili olduğunu söyleyen ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mahmut L. Ünlü, “Çalışmalarımızın ödüllendirilmesi bizlere aynı zamanda başarılı çalışmalarımızı devam ettirme sorumluluğu getiriyor. Bu başarıda sektörün en iyi profesyonellerinden oluşan uzman kadromuzun katkısı çok büyük” dedi.

Türkiye’nin öncü yatırım hizmetleri ve varlık yönetimi grubu ÜNLÜ & Co, Merkezi Londra’da bulunan ve Avrupa, Ortadoğu ve Afrika piyasalarının önde gelen finans dergilerinden EMEA Finance’ın gerçekleştirdiği Achievement Awards 2022’de üç farklı ödüle layık görüldü. ÜNLÜ & Co, 8 Haziran Perşembe akşamı Londra’da düzenlenen ödül töreninde Orta ve Doğu Avrupa’nın En İyi Birleşme ve Satın Alma Şirketi ödülünü kazanırken, danışmanlığını gerçekleştirdiği DeFacto’nun azınlık hisselerinin EBRD’ye satışı işlemi de Orta ve Doğu Avrupa’nın En İyi Birleşme ve Satın Alma İşlemi (Mid-Cap) ödülüne layık görüldü. Ayrıca ÜNLÜ & Co liderliğinde gerçekleşen Hitit Bilgisayar Hizmetleri’nin halka arzı da Orta ve Doğu Avrupa’nın En İyi Halka Arzı (Mid-Cap) ödülünü kazandı.

ÜNLÜ & Co kurulduğu 1996 yılından itibaren izlediği başarılı büyüme stratejileri ile 500’e yakın çalışana ulaşması, yatırım hizmetleri ve varlık yönetimi konusunda Türkiye’deki öncü konumu ve araştırma alanındaki fark yaratan çalışmalarının yanı sıra, özellikle yerel pazardaki tecrübesi ve yatırımcılara özel çözümler sunma konusundaki başarısı ile ödüllerin sahibi oldu.

‘Aynı kararlılıkla çalışarak uluslararası standartlarda hizmet sunmaya devam edeceğiz’

Global bir dergi olan EMEA Finance tarafından ödüle layık görülmenin yaptıkları başarılı işlerin tescili olduğunu söyleyen ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mahmut L. Ünlü, “ÜNLÜ & Co olarak en temel özelliğimiz, köklü yerel varlığımızın yanı sıra dünya standartlarında hizmet sunmamızdır. Gerek yurt içi gerekse yurt dışında gerçekleştirdiğimiz başarılı şirket satın alma ve birleşme işlemleri ile kurumsal finansman ve danışmanlık hizmetlerinde pazar lideriyiz. DAHA Yatırım Danışmanlığı ve Aracılık Hizmetleri ile kişiye özel geniş ürün yelpazemiz ile nitelikli bireysel ve kurumsal müşterilere butik hizmet sunuyoruz. Fintech yatırımlarımız ile yeteneklerimizi geliştirirken, dijital dönüşüm projelerimiz ile müşteri tabanımızı genişletmeye ve finansal kapsayıcılığımızı artırmaya odaklanıyoruz. Uluslararası saygın kuruluşlar tarafından layık görüldüğümüz bu ödüller ise bize mutluluk verirken, aynı zamanda başarılı çalışmalarımızı devam ettirme sorumluluğu getiriyor. Kuşkusuz bu başarıda; sektörün en iyi profesyonellerinden oluşan uzman kadromuzun katkısı çok büyük. Gelecek dönemde de aynı azim ve kararlılıkla çalışarak müşterilerimize uluslararası standartlarda hizmet vermeyi sürdürecek ve ekonomimize destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

ÜNLÜ & Co hakkında:

1996 yılında kurulan ÜNLÜ & Co Grubu, kuruluşundan bugüne gerçekleştirdiği 128 başarılı işlem ve 18 milyar ABD doları toplam işlem boyutu ile Türkiye’nin lider birleşme ve satın alma danışmanı olarak faaliyet gösteriyor. Şirket ayrıca, 2010’dan bugüne 30 mn USD’nin üzerinde değere sahip işlemlerde; gerçekleşen toplam işlem adedi, toplam sınır ötesi işlem adedi, toplam özel fon işlem adedi sıralamalarında da lider konumda. (Kaynak: Mergermarket)

ÜNLÜ & Co Grubu, 2010-2022 yılı arasındaki halka arzlar, ikincil halka arzlar ve hızlandırılmış talep toplama (accelerated book building) işlemlerini içeren sermaye piyasası işlemlerinde, özelleştirmeler hariç yüzde 22 pazar payı, 32 işlem ve 3 milyar dolarlık işlem tutarı ile tüm finans kurumları içinde ikinci sırada yer alıyor. (Kaynak: Bloomberg)

ÜNLÜ & Co Grubu, 2013 yılından bu yana toplam 31 adet borçlanma aracı ihracı ile toplamda 2,2 milyar TL’nin üzerinde bir hacim oluşturdu. (Kaynak: Borsa İstanbul)

Türkiye’nin lider tahsili gecikmiş alacak yönetimi şirketlerinden biri olan İstanbul Varlık, toplam 368 milyon TL’lik yatırım ile 4,2 milyar TL anapara büyüklüğünde portföye sahip. 

ÜNLÜ & Co ayrıca, ÜNLÜ Menkul Değerler çatısı altında faaliyet gösteren DAHA Yatırım Danışmanlığı ile nitelikli bireysel ve kurumsal müşterilere kişiye özel yatırım danışmanlığı hizmeti sunuyor. DAHA faaliyetleri kapsamında yönetilen varlıkların tutarı Mart 2023 itibarıyla 13,7 milyar TL seviyesinde. Varlık Yönetim hizmetlerinde ise, 280’den fazla çalışanıyla Fon ve Portföy Yönetimi, ÜNLÜ Alternatif Yatırımlar ve Tahsili Gecikmiş Alacak Yönetimi alanlarında faaliyet gösteriyor. Varlık Yönetimi grubu altında yönetilen varlık tutarı ise 7,1 milyar TL’ye ulaştı.

Merkezi İstanbul’da olan ve 500’e yakın çalışanıyla faaliyet gösteren ÜNLÜ & Co Grubu’nun ayrıca İstanbul- Bağdat Caddesi, Ankara, İzmir ve Antalya’da şubeleri, New York ve Londra’da ise iştirakleri bulunuyor.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.