Dolar 32,3765
Euro 34,7849
Altın 2.432,74
BİST 9.962,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C

ÜNLÜ & Co liderliğinde tamamlanan ebebek halka arzına rekor ilgi

ÜNLÜ & Co liderliğinde tamamlanan ebebek halka arzına rekor ilgi
4 Eylül 2023 09:55
122

HABERMAX.ÜNLÜ Menkul Değerler A.Ş. (ÜNLÜ & Co) liderliğinde 29, 31 Ağustos ve 1 Eylül tarihlerinde talep toplayan, Türkiye’de 64 ilde 220 mağazası ve bebek.com web sitesiyle hizmet veren ebebek, halka arzını başarıyla tamamladı ve yatırımcılardan rekor ilgi gördü. 46,50 TL fiyattan talep toplayan ebebek halka arzına 3,9 milyonu aşkın yatırımcıdan, tahsisat tutarının 7,7 katı talep gelirken, arz büyüklüğü 1.860 milyon TL’ye ulaştı. Halka arz sonuçlarına göre payların yüzde 48’ini bireysel yatırımcılar, yüzde 25’ini ise yurt içi kurumsal yatırımcılar, yüzde 2’sini şirket çalışanları ve yüzde 25’ini yurt dışı kurumsal yatırımcılar aldı.

ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mahmut L. Ünlü, “Konsorsiyum liderliğini üstlendiğimiz, yatırımcılardan rekor ilgi gören ebebek halka arzıyla başarılarımıza bir yenisini daha ekledik. ÜNLÜ & Co olarak istikrarlı yapımız ve sektördeki güvenilirliğimizle aracılık faaliyetlerini yürüttüğümüz her halka arzı başarıyla tamamlamaya devam ediyoruz. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında köklü ve tecrübe dolu geçmişimizle yeni halka arzlarda daha fazla sayıda liderlik görevi alarak ülke ekonomisinin büyümesine katkı vermeyi hedefliyoruz. Gelecekte de öncü vizyonumuzla sermaye piyasalarında önemli roller üstlenmeye devam edeceğiz. Borsamızda şirketlerimizin sayısının çoğalmasını hem işlem hacminin artması hem de yabancı yatırımcıların ilgisini çekmesi açısından önemli görüyoruz. Bu halka arzda birlikte çalıştığımız 40 aracı kuruma değerli katkıları için teşekkür ediyoruz” dedi.

ÜNLÜ Menkul Değerler A.Ş. (ÜNLÜ & Co) liderliğinde gerçekleştirilen, anne bebek sektörünün öncü firması ebebek’in halka arz sonuçları açıklandı. ebebek halka arzı kapsamında 24 milyon TL nominal değerli paylar sermaye artırımı, 16 milyon TL nominal değerli paylar ortak satışı olmak üzere toplam 40 milyon TL nominal değerli payların satışı sonucunda toplam halka arz büyüklüğü 1.860 milyon TL olarak gerçekleşti. 46,50 TL fiyattan talep toplayan ebebek halka arzına 3.917.194 yatırımcıdan, tahsisat tutarının 7,7 katı talep geldi. Halka arz sonrası ebebek’in halka açıklık oranı yüzde 25 oldu.

ÜNLÜ Menkul Değerler liderliğinde 29, 31 Ağustos ve 1 Eylül tarihlerinde 46,50 TL’den halka arz edilen ebebek hisselerinin yüzde 48’i yurt içi bireysel yatırımcılara, yüzde 2’i şirket çalışanlarına, yüzde 25’i yurt içi kurumsal yatırımcılara ve yüzde 25’i yurt dışı kurumsal yatırımcılara tahsis edildi.

“ÜNLÜ & Co olarak istikrarlı yapımız ve sektördeki güvenilirliğimizle başarılarımızı taçlandırıyoruz”

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mahmut L. Ünlü, “Konsorsiyum liderliğini üstlendiğimiz, yatırımcılardan rekor ilgi gören ebebek halka arzıyla başarılarımıza bir yenisini daha ekledik. ÜNLÜ & Co olarak istikrarlı yapımız ve sektördeki güvenilirliğimizle aracılık faaliyetlerini yürüttüğümüz her halka arzı başarıyla taçlandırmaya devam ediyoruz. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında köklü ve tecrübe dolu geçmişimizle yeni halka arzlarda daha fazla sayıda liderlik görevi alarak ülke ekonomisinin büyümesine katkı vermeyi hedefliyoruz. Gelecekte de liderlik vizyonumuzla sermaye piyasalarında önemli roller üstlenmeye devam edeceğiz. Borsamızda şirketlerimizin sayısının çoğalmasını hem işlem hacminin artması hem de yabancı yatırımcıların ilgisini çekmesi açısından önemli görüyoruz. Şirketlerimizin halka arz konusundaki stratejik girişimleri, onlara kurumsallaşma süreçlerinde ivme kazandırıyor, şirketlerin müşterileri, tedarikçileri ve finans kuruluşları nezdinde kredibilitelerinin artmasına yardımcı oluyor. Halka arzla şirketler sermayelerini daha da kuvvetlendirerek gerek ulusal gerekse uluslararası şirketlerle rekabet konusunda önemli bir avantaj sağlıyor. Bu süreçte şirketlerimizin yanında olduğumuz için gurur duyuyoruz. ebebek halka arzında birlikte çalıştığımız 40 aracı kuruma değerli katkıları için teşekkür ediyoruz” dedi.

ÜNLÜ & Co Hakkında

1996 yılında kurulan ÜNLÜ & Co Grubu, kuruluşundan bugüne gerçekleştirdiği 129 başarılı işlem ve 18 milyar ABD doları toplam işlem boyutu ile Türkiye’nin lider birleşme ve satın alma danışmanı olarak faaliyet gösteriyor. Şirket ayrıca, 2010’dan bugüne 30 mn USD’nin üzerinde değere sahip işlemlerde; gerçekleşen toplam işlem adedi, toplam sınır ötesi işlem adedi, toplam özel fon işlem adedi sıralamalarında da lider konumda. (Kaynak: Mergermarket)

ÜNLÜ & Co Grubu, 2010-2022 yılı arasındaki halka arzlar, ikincil halka arzlar ve hızlandırılmış talep toplama (accelerated book building) işlemlerini içeren sermaye piyasası işlemlerinde, özelleştirmeler hariç yüzde 22 pazar payı, 32 işlem ve 3 milyar dolarlık işlem tutarı ile tüm finans kurumları içinde ikinci sırada yer alıyor. (Kaynak: Bloomberg)

ÜNLÜ & Co Grubu, 2013 yılından bu yana toplam 31 adet borçlanma aracı ihracı ile toplamda 2,2 milyar TL’nin üzerinde bir hacim oluşturdu. (Kaynak: Borsa İstanbul)

Türkiye’nin lider tahsili gecikmiş alacak yönetimi şirketlerinden biri olan İstanbul Varlık, toplam 419 milyon TL’lik yatırım ile 4,4 milyar TL anapara büyüklüğünde portföye sahip.

ÜNLÜ & Co ayrıca, ÜNLÜ Menkul Değerler çatısı altında faaliyet gösteren DAHA Yatırım Danışmanlığı ile nitelikli bireysel ve kurumsal müşterilere kişiye özel yatırım danışmanlığı hizmeti sunuyor. DAHA faaliyetleri kapsamında yönetilen varlıkların tutarı Haziran 2023 itibarıyla 15,3 milyar TL seviyesinde. Varlık Yönetim hizmetlerinde ise, 280’den fazla çalışanıyla Fon ve Portföy Yönetimi, ÜNLÜ Alternatif Yatırımlar ve Tahsili Gecikmiş Alacak Yönetimi alanlarında faaliyet gösteriyor. Varlık Yönetimi grubu altında yönetilen varlık tutarı ise 8 milyar TL’ye ulaştı.

Merkezi İstanbul’da olan ve 500’e yakın çalışanıyla faaliyet gösteren ÜNLÜ & Co Grubu’nun ayrıca İstanbul- Bağdat Caddesi, Ankara, İzmir ve Antalya’da şubeleri, New York ve Londra’da ise iştirakleri bulunuyor.

Ödüllerimizden

Euromoney

Market Leaders 2022- Investment Banking/ Yatırım Bankacılığı-Türkiye Pazar Lideri

Awards for Excellence 2016 / 2019 – Türkiye’nin En İyi Yatırım Bankası

Awards for Excellence 2015 – Yılın En İyi Birleşme ve Satın Alma Danışmanı

EMEA Finance

Europe Banking Awards 2022-Europe “Corporate Social Responsibility”, “Best M&A House-Turkey”, “Best Investment Bank-in Turkey”, “Best Debt House-Turkey” Ödülleri

Achievement Awards 2022- Best M&A House-CEE Ödülü

Europe Banking Awards 2021 – “Best M&A House-Turkey”, “Best Investment Bank-in Turkey”, CEE/ CIS Bölgeleri “Financial Inclusion” Ödülleri

Europe Banking Awards 2020 – Türkiye’nin En İyi Birleşme & Satın Alma Şirketi Ödülü

Mergermarket

Avrupa M&A Ödülleri- Türkiye’de Yılın Birleşme ve Satın Alma Finansal Danışmanı

BV Awards

2022, 2021, 2020 – “Best Invesment Research Team-Turkey/ Türkiye- En İyi Araştırma Ekibi”

12th & 13th M&A Atlas Awards- Yılın Küresel Birleşme & Satınalma İşlemi- Gelişmekte Olan Ülkeler Yılın Yatırım Bankası

TSPB Sermaye Piyasaları Ödülleri

Satın Alma ve Birleşme İşlemleri Lideri-2020

Satın Alma ve Birleşme İşlemleri Lideri-2019

Toplumsal Değer Projesi (ÜNLÜ & Co Kadın Girişimciler Akademisi) -2019

Altın Lider Ödülleri-2022- En Beğenilen 50 CEO, En Beğenilen 50 CHRO Ödülleri

Globee Business Awards- Best Use of YouTube/ ÜNLÜ The Club- Gold Globee Ödülü

Stevie International Business Awards 2022- Financial & Market Data Information Solution/ ÜNLÜ The Club- Gold Stevie Ödülü

21. Capital En Beğenilen Şirketler Araştırması- En Beğenilen Aracı Kurum- Birincilik Ödülü

Globee- 2021 Business Excellence Awards- Öğrenme Yönetimi Çözümleri Kategorisi- Altın Ödül

Stevie Awards for Great Employers (SAGE) 2021- Öğrenme Teknolojleri Uygulamaları Kategorisi- Gümüş Ödül

Bonds & Loans 2021- Yılın Yerel Para Birimi Tahvil İhracı- Pegasus Havayolları A.Ş.

ARC Awards 2021 – İç Tasarım Gold Ödül / Geleneksel Faaliyet Raporu Silver Ödül / Yönetim Kurulu Başkanı Metni Silver Ödül

ACQ5 Global Awards 2020 – Türkiye – Yılın Yatırım Bankası

Bonds & Loans 2020 – Yılın Proje Finansmanı Finalisti – Unifree Duty Free Anonim Şirketi Üçüncü Havalimanı Projesi / Yılın Yapılandırılmış Tahvil İhracı Runner-Up – ÜNLÜ Menkul Hasat Varlık Finansman Fonu/ Tarfin Tarım A.Ş.

Sardis Awards – Pozitif Sosyal Etki – Toplumsal Cinsiyet Eşitliği / ÜNLÜ & Co Kadın Girişimciler Akademisi / Gümüş Sardis

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.