Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 20°C

Umut Partisi Genel Başkanı Bozkurt”Türkiyede liyakat sorunu var”

Umut Partisi Genel Başkanı Bozkurt”Türkiyede liyakat sorunu var”
21 Haziran 2021 10:39 | Son Güncellenme: 21 Haziran 2021 10:56
252

AHA.Umut Partisi Genel Başkanı Abdulkadir Bozkurt ülkede liyakatın olmadığını bürokrasideki yöneticilerin akraba ve yakınlarına sağladığı iş imkanlarının ülkede haksızlık ve adaletsizliğe yol açtığını belirterek yazılı açıklamada bulundu.

Başkan Bozkurt açıklamasında;”Buradan ülkemizdeki tüm siyasi partilere çağrıda bulunmak istiyorum. Eğer gerçekten iktidarından muhalefetine kadar dürüst ve ahlaklı siyaset yapmak istiyorsanız öncelikle devletin her kademesinde liyakata önem verilmelidir. Tüm iktidardaki ve muhalefetteki siyasetçilerin kendi eş,dost ve akrabalarına devlet kadrolarında iş vermeyi bırakıp liyakat sahibi insanların önü açılmalıdır.

Belediye başkanı, Rektör, Genel müdür ,Yönetim Kurulu başkanı,Bakan vb. Doğrudan atama yetkisi olan kişilerin eş,evlat,kardeş, amca, dayı, yiğen, vb. Usul ve Füru ya göre yakınlarını atama yetkisi çıkarılacak bir kanun ile elinden alınmalıdır. Kendisinden önce çalışıyor ise terfi ettiremeyeceği bir kanunun çıkarılması gerekir. Bu durumu kanunla kontrol altına almamak tamamen kişinin insiyatifine bırakmaktır. Hepimiz sonra gazetelerden okuyup sadece eleştiriyoruz.

Devir teknoloji devri kişi atama yapmak istese bile SGK’nın otomatik olarak işleme almaması sağlanmalıdır.Tüm muhalefet partileri kendi belediyelerinde iktidara örnek kesin çizgilerle bu uygulamayı başlatabilir. Şuan ki durumda hiçbirinin birbirinden farkı yoktur. Ülkemizde liyakat bir kelime olmaktan çıkarılmalı ve devletin her kademesinde aranmalıdır.”Dedi.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.