Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 21°C

Ümraniye’de Silahlı baskın, Erdoğan’ın ani ziyareti ve istifalar…

Ümraniye’de Silahlı baskın, Erdoğan’ın ani ziyareti ve istifalar…
11 Nisan 2022 13:01
736

HABERMAX.Tuğba Özer’in dikendeki haberine göre İstanbul’un Ümraniye ilçesinin AKP’li belediye başkanı İsmet Yıldırım’ın yeğeninin silahla odasını bastığı imardan sorumlu başkan yardımcısı Orkan Ağırbaş istifa etti. Ağırbaş’ın istifası, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın belediyeyi ziyaretinin hemen ardından geldi. Yapı kontrol müdürü ve bölüm şefi de görevi bıraktı.Ana Sayfa - Ümraniye Belediyesi


İki hafta önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu bir ziyaret vesilesiyle İsmet Yıldırım’ın makamındayken Arslan Yıldırım isimli kişi binaya silahla girerek başkan ve yardımcılarının odalarının da bulunduğu üçüncü kata çıkıp imarla ilgili bir konuda anlaşmazlık içinde bulunduğu Ağırbaş’ın makamını bastı.
Ağırbaş’ı bulamayan Arslan Yıldırım, masasına ayaklarını uzatıp fotoğraf çektirdi ve fotoğrafı sosyal medyada hakaretamiz ifadelerle paylaştı.
Yıldırım gözaltına alındı. Ağırbaş günlerce belediyeye uğramadı.
Erdoğan’ın ziyaretinin hemen ardından istifa
Silahlı baskının yankıları sürerken 4 Nisan’da Erdoğan Ümraniye’ye gitti. Cumhurbaşkanı, eşiyle bir ailenin iftar yemeğine katıldıktan sonra İsmet Yıldırım’ı makamında ziyaret etti. Ertesi gün Ağırbaş görevi bıraktı.
Belediyeye yakın bir kaynak, istifanın zamanlamasına dikkat çekerek şöyle konuştu: “Cumhurbaşkanının bu olay nedeniyle belediyeyi ziyaret ettiğini düşünüyoruz. Çünkü kolay kolay belediye binalarını ziyaret etmez. Ağırbaş aslında usulsüz işlem yapmadığı için günah keçisi oldu.”
Belediyeden başka bir kaynak, Ağırbaş’ın ardından yapı kontrol müdürü Ataman Özdemir ve müdürlük şefi Uğur Kartal’ın da istifa ettiğini belirtti.
Yıldırım’ın özel kalem müdürleri ve belediyenin basın birimi istifaları yalanlamazken sorularımızı yanıtsız bıraktı.

Kaynak:TUĞBA ÖZER
@tugbaaozerr diken deki haberine göre

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.