Dolar 34,4954
Euro 36,2629
Altın 2.962,32
BİST 9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 18°C
Cts 8°C
Paz 10°C
Pts 10°C

Uğur Şahin BionTech Aşısı Delta Varyantı için Etkili mi?

Uğur Şahin BionTech Aşısı Delta Varyantı için Etkili mi?
23 Haziran 2021 16:18
318

AHA.BionTech Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Şahin, aşının yeni çıkan varyantlar için etkili olup olmadığına değindi. Peki BionTech aşısı Delta varyantı için etkili mi?Şirketin her yıl düzenlenen çevrim içi genel toplantısında açıklamalarda bulunan BionTech Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Şahin, aşının yeni çıkan varyantlar için etkili olup olmadığına değindi. Peki ülkemizde de kullanılmakta olan BionTech aşısı Delta varyantı için etkili mi?BionTech Aşısı Delta Varyantı için Etkili mi?

BionTech Aşısı Delta Varyantı ile Mücadelede Etkili mi?

Almanya’daki en önemli sağlık kuruluşlarından birisi olarak kabul edilen Robert Koch Enstitüsü, Delta varyantının daha ciddi sağlık sorunlarına yol açtığını ve gittikçe daha baskın hale geldiğini açıklamıştı. İngiltere’deki yüksek aşılama oranlarına rağmen yine de baskın konuma gelmeyi başaran varyant, çeşitli ülkelerde vaka artışına ve kısıtlamalara yol açtı.

Yaptığı açıklamalar sırasında üretilen aşının yeni varyantlar için de etkili olduğunun altını çizen Uğur Şahin, “Şu anda aşımızı mevcut varyantlara uyarlamanın gerekli olduğuna dair bir kanıt yok.” ifadelerini kullandı. Bu açıklamalar doğrultusunda Sinovac ile birlikte ülkemizde de kullanılan BionTech’in, mevcut varyantlar için de etkin bir mücadele sürdürdüğünü anlıyoruz.

Yeni virüs varyantlarına karşın hazır olmak için sürekli analiz yaptıklarının altını çizen Şahin, üçüncü dozun gerekli olup olmayacağına yönelik çalışmalar yaptıklarının da altını çizdi: “Üçüncü doz aşının bağışıklığı yenilemek için yüksek bir değere sahip olabileceğini varsayıyorum. Ancak, takviye aşılamanın ne sıklıkta ve ne zaman gerekli olacağını henüz bilmiyorum.”

2021 yılının sonuna kadar Pfizer ile birlikte üç milyar doz aşı üretmeyi hedefleyen BionTech, gelecek yıl bu miktarı daha da yukarı çekmeyi hedefliyor. Ayrıca şirket, söz konusu aşıların en azından yarısını, kendi başlarına üretmek istediklerinin de altını çiziyor.

Aşıların Yan Etkileri: Aşıdan Korkmalı mısınız?

Aşıların Yan Etkileri: Aşıdan Korkmalı mısınız? – Bildiğiniz üzere aşılar, hastalıklarla mücadelede hayat kurtarıcı ve başarılı bir geçmişe sahip.

Peki siz Uğur Şahin tarafından yapılan bu açıklamalar hakkında ne düşünüyorsunuz? Aşı oldunuz mu ve aşı olurken hangi üreticiyi seçtiniz? Konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşmayı ihmal etmeyin.

TAMİNDİR

Paylaşın:
Habermax'ta Tarafsız ve Şeffaf Habercilik Habermax olarak, habercilik anlayışımızın temelinde objektiflik, tarafsızlık ve şeffaflık yer alıyor. İnternet sitemizde, hakaret içermediği sürece her görüşe saygı göstererek, farklı bakış açılarına yer vermeye özen gösteriyoruz. Siyasi haberlerde sağ-sol ayrımı yapmaksızın, toplumun her kesimine hitap eden ve doğru bilgilendirmeyi amaçlayan içerikler sunuyoruz. Güncel ve doğru habere ulaşmanın önemine inanan Habermax, okuyucularının güvenini kazanmayı ve korumayı hedeflemektedir. Siz de güvenilir ve tarafsız haberlere ulaşmak için bizi takip etmeye devam edin.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.