Dolar 32,4029
Euro 34,7782
Altın 2.401,65
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Tuzla’da Bir İlk Mobil Referandum

Tuzla’da Bir İlk Mobil Referandum
25 Eylül 2019 17:47
506

AHA.Aydınlı Mahallesi Başkomutan Caddesi trafik uygulaması hakkında 22 Eylül 2019 Pazar günü yapılan halk oylaması, oy kullanamayan vatandaşlardan gelen yoğun talep ve katılım oranının düşük olması üzerine “ mobil referandum ” uygulaması olarak tamamlanmıştır.

Aydınlı mahallesinde 2019 yerel seçimlerinde toplam seçmen sayısı 39.741 olarak resmi kayıtlara geçmiştir. 39.741 seçmenden 22 Eylül Pazar günü oy kullanan seçmen sayısı 521 kişi olmuştur. Kullanılan oyların tercihlere göre dağılımı ise şöyledir;

1.            Başkomutan Caddesi’nde Çift Yönlü Ulaşım   123 oy
2.            Başkomutan Caddesinin Yayalaştırılması   218 oy
3.            Caddenin Mevcut Hal ile Tek Yön Şeklinde Kullanılması   176 oy
4.            Geçersiz oy      4 oy
                                                                                 TOPLAM    521 oy

Gerçekleşen halk oylamasında toplam katılım %2 dahi olmamıştır. Bu sebeple hem geniş kitlelerin günlük etkinliklerinden geride kalmadan halk oylamasına katılmasını sağlamak için, hem de böylesi önemli bir konuda mahalle sakinlerinin iradesini sonuca objektif yansıtmak için Tuzla’da bir ilke daha imza atılarak, 24 Eylül Salı günü Aydınlı Mahallesi sakinlerinin katılımıyla  mobil referandum gerçekleştirilmiştir.
Mobil referandum kesin sonuçları şu şekildedir.

Kullanılan oy oy oranı
1.            Başkomutan Caddesi’nde Çift Yönlü Ulaşım 725   oy  % 14
2.            Başkomutan Caddesinin Yayalaştırılması  1742 oy  % 32
3.            Caddenin Mevcut Hal ile Tek Yön Şeklinde Kullanılması 2961 oy  % 54
                                                                                                        TOPLAM  5426  oy

Ortak akıl ile yönetim esasını her alanda uygulamayı hedef edinen şehrimiz, teknolojiyi de bu amaçla kullanarak vatandaşlarımıza mobil referandum alternatifini sunarak hızlı, güvenilir ve geniş katılımlı halk oyalamalarını şehrimizi ilgilendiren tüm konulara yaymaya devam edecektir.
Mobil Referandum ile kararını oylamaya yansıtan vatandaşlarımıza teşekkür eder, mahalle sakinleri tarafından alınan kararın mahalle ve ilçemize hayırlı olmasını dileriz.

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.