Dolar 32,3920
Euro 34,6309
Altın 2.392,55
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

Ücretli Öğretmenler Derneği Ankara Ulus ‘da Basın Açıklaması yaparak seslerini duyurmaya çalıştı

Ücretli Öğretmenler Derneği Ankara Ulus ‘da Basın Açıklaması yaparak seslerini duyurmaya çalıştı
17 Ağustos 2022 16:08
164

HABERMAX.Öğretmenler Derneği derneği adına Ayşe koçak Şu Açıklamalarda Bulundu
Saygıdeğer devlet büyüklerimiz, sevgili meslektaşlarım ve çok kıymetli basın mensupları. Bugünburada 81 ilden gelen ücretli öğretmenlerimiz ve aileleri yer almaktadır.


Bizler liyakat sahibi emektar ücretli öğretmenler olarak Milli Eğitimin bizlere layık gördüğü ücret ile defalarca Ankara’ya sesimizi duyurmaya geldik. Ama maalesef bu yakarışlarımızın hiç birinde bir karşılık bulamadık. Ama yılmadık bugün çoğalarak işte Ulus’tayız.

Öncelikle ücretli öğretmenlik nedir? Bundan bahsetmek isterim. Bizler sözleşmeli öğretmenler değiliz. Ders saati ücreti ile çalışan aylık eline 4000-5750 lira arası para geçen Milli Eğitimin maaşsız öğretmenleriyiz. Bizler devletimizin gizli kahramanı, Milli Eğitimin gönüllü köleleriyiz. Her an her yerde yer ve mevki seçmeden yurdumun en ücra köşelerinde öğretmen açığını kapatan kötü gün dostu, aynı görevi yapmasına rağmen kadrolu arkadaşlarının 3’te biri maaşına denk gelen ücret ile çalışan fedakar eğitimciler, yarım sigorta pirim ile sağlığı ve emeklilik hakkı elinden alınmış, en güzel en verimli yıllarını komik rakamlara devletine bağışlamış, tatillerde kar yağdığında aldığı 2500 lirası dahi kesildiği için sevinemeyen ve bütün bu haksızlıklara rağmen Haziran ayı geldiğinde “Haydi sizinle işimiz bitti.” denilip sigortasız ve işsiz bırakılan en acısı ise karne günü geldiğinde “ Öğretmenim dönem başında da bizimle misiniz diye umut dolu gözlerle soran masum yüreğe yutkunarak gözyaşlarını saklayıp arkasını dönüp gidebilmektir ücretli öğretmenlik.

İşte biz bu fedakarlıkları Eğitim fakültesi ve formasyon sahibi 12 bin ücretli öğretmen olarak her sene yaşıyor ve üzüntüleri ailemize de yaşatıyoruz

Tek istediğimiz ise emsali dönemin MEB bakanı İsmet Yılmaz tarafından yapılan ücretli öğretmen atamasının tekrar yapılmasıdır.Anayasamızın süreklilik ilkesine de dayanarak hizmet yıl üstünlüğüne göre eğitim fakültesi mezunu ve formasyon sahibi ücretli öğretmenlere ön başvuru esas alınarak kontenjan mağduru olmadan devletimizden ivedilikle en az 10 bin KADRO talep ediyoruz. Çünkü dönem şartları içerisinde asgari ücretin dahi 5500 lira olduğu ülkemizde biz ücretli öğretmenlerin 4000-5750 lira ile geçinmeleri mümkün değildir.

Bizler ev geçindiremiyor, kiramızı ödeyemiyor, çocuklarımıza bakamıyor, evlenemiyor, evlenenler ise çocuk sahibi olamıyoruz. Bu komik rakamlarla öğretmen çalıştırmak öğretmenlik mesleğinin haysiyetine de, vicdanlara da, anayasamızın eşitlik ilkesine de sığacak bir durum değildir.

En büyük ‘Nas’ aynı işi 3’te biri maaş farkı ve yarım sigorta ile yaptırmaktır. Eğitim fakültesi ve formasyon sahibi 12 bin ücretli öğretmeni Sn. Milli Eğitim Bakanımızın yok saymasını istemiyoruz. Doğum yapmış, askere gitmiş öğretmenin yerini doldurmaktan daha fazlayız.

İşte bu şartlarda yıllarca devletimize emek vermiş liyakatli ücretli öğretmenleriz. Bizler artık somut adım, acil çözüm istiyoruz. Özlük haklarımızı tam yatan sigortalarımızı ve maaş farkının giderilmesini istiyoruz.

Bizler biliyoruz ki öğretmenlik mesleği gönül işidir. Liyakat ise KPSS’de 20 sorudan çok daha fazlasıdır. Bunu sizlerde bilin istiyoruz. Severek aşk ile yıllarca yaptığımız mesleğimizi artık kadrolu yapmak istiyor ve 10 bin kadronun devletimize çokta yük olmayacağını da biliyor şimdi fedakarlık sırasını devletimize bırakıyoruz. 90 bin ücretli öğretmen ve aileleri olarak ortalama 400 bin yurttaşın yok sayılmamasını istiyoruz. Biz devletimizin ve milletimizin her daim yanında olduk devletimizde bunca vatandaşını ve öğretmenini ötekileştirmesin görmezden gelmesin istiyoruz. Biz artık acilen kadro ve atama istiyoruz.

Başta Sn Cumhurbaşkanımız ve Milli Eğitim Bakanımız olmak üzere bütün devlet erkanımızdan acilen bu isteklerimizin can bulmasını talep ediyor, öğretmenine sahip çıkmasını ve ücretli öğretmenlerin artık görülmesini istiyoruz. Dayanacak gücümüzün kalmadığını üzülerek belirtmek istiyoruz.

Eğitim fakültesi ve formasyon sahibi liyakatli ücretli öğretmenlere kimsenin mağdur bırakılmaması şekliyle en az 10 bin kadro talep ediyor, buradan tüm siyasetçilerimize, sendikalarımıza ve siz değerli basın emekçilerimize teşekkürlerimizi sunuyor ücretli öğretmenler ve ailelerini her yıl sonu olduğu gibi işsizliğe ve düşüncelere sevk ediyor değerli devlet büyüklerimizin vicdanına sesleniyor sizleri Allah’a emanet ediyor ve saygılar sunuyoruz.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.