Dolar 32,5574
Euro 35,0123
Altın 2.435,30
BİST 9.775,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Tuzla’da Yaya Geçitleri Kırmızıya Boyandı

Tuzla’da Yaya Geçitleri Kırmızıya Boyandı
30 Mart 2021 18:09
225

AHA.İçişleri Bakanlığı’nın “Yayalar Kırmızı Çizgimizdir” uygulaması kapsamında Tuzla’da bulunan yaya geçitleri kırmızı renge boyandı. Evliya Çelebi Mahallesi Hatboyu Caddesi üzerinde bulunan Tuzla Kaymakamlığı’nın önündeki yaya geçidi de Tuzla Kaymakamı Ali Akça, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve öğrencilerin katılımıyla temsili olarak kırmızıya boyandı.

İçişleri Bakanlığı tarafından ‘Yayalar Kırmızı Çizgimiz’ sloganıyla başlatılan farkındalık çalışması, Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Tuzla’da da başladı.  Farkındalık çalışması kapsamında Tuzla’da bulunan 189 yaya geçidi kırmızıya boyandı. Evliya Çelebi Mahallesi Hatboyu Caddesi üzerinde bulunan Tuzla Kaymakamlığı’nın önündeki yaya geçidini kırmızıya boyama etkinliğine Tuzla Kaymakamı Ali Akça, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Ord.Prof.Dr.Cahit Arf İlkokulu öğrencileri ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Tuzla Kaymakamlığı önünde bulunan yaya geçidi, etkinliğe katılanlar tarafından kırımızı renge boyandı. Ayrıca cadde üzerinde bunan vatandaşlara yaya geçidinin önemini anlatan broşürler dağıtıldı. Etkinlik sonrasında açıklama yapan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı,” Kaldırımda da, yaya geçitlerinde de her zaman yaya önceliğini dikkate alan bir kent olabilmek için Tuzla olarak gayret ediyoruz ve çalışacağız” dedi.“YAYA ÖNCELİĞİNİ DİKKATE ALAN BİR KENT OLABİLMEK İÇİN GAYRET EDİYORUZ”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, ”Yayanın önceliği programı doğrultusunda kırmızı çizgimizi gençler ile birlikte çektik. Bütün Tuzla’da da bunu yapacağız. Önceliğin yayanın olduğu trafik kurallarında her zaman anlatılır. Ama bunu uygulayabilmek gelişmişlik göstergesidir. Gelişmiş olan bütün medeni toplumlarda yaya önceliklidir. Kaldırımda da, yaya geçitlerinde de her zaman yaya önceliğini dikkate alan bir kent olabilmek için Tuzla olarak gayret ediyoruz ve çalışacağız” dedi.“TRAFİK KAZALARINDA SIFIR CAN KAYBI HEDEFLENİYOR”

Tuzla Kaymakamı Ali Akça,” Daha önce öncelik yayanın çalışmaları gerçekleştirmiştik. Bugün ise trafik ışığı bulunmayan okul geçitlerinde, yaya geçitlerinde kırmızı çizgileri çekerek sürücülerimize karşı yayalarımızın haklarını bir kez daha hatırlatmak istiyoruz” dedi.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.