Dolar 32,2819
Euro 34,9604
Altın 2.449,22
BİST 10.173,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 24°C

Tuzla’da Mesleki Yeterlilik Kurslarının Birinci Etap Belgelendirmeleri Tamamlandı

Tuzla’da Mesleki Yeterlilik Kurslarının Birinci Etap Belgelendirmeleri Tamamlandı
5 Temmuz 2021 10:47 | Son Güncellenme: 6 Temmuz 2021 17:14
222

AHA.Tuzla Belediyesi tarafından Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi iş birliği ile yüzlerce farklı branşta başlanan Mesleki Yeterlilik Kursları’nın birinci etap belgelendirmeleri tamamlandı. Yaklaşık 100 kursiyer, eğitimlerini tamamlayarak sınava girdiler. Sınavlarda başarılı olanlar, mesleki yeterlilik sertifikası almaya hak kazandılar.

Tuzla’da işveren firmalar ile iş arayan vatandaşları buluşturan Tuzla Belediyesi Kariyer ve İstihdam Merkezi (TUZKAM) Mesleki Yeterlilik Kursları’nın birinci etap eğitimleri tamamlandı. Tuzla Belediyesi tarafından Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi iş birliği ile verilen eğitimlere katılan yaklaşık 100 kursiyer, zorlu eğitimleri tamamlayarak sınava girdiler.  Sınavda başarılı olan kursiyerler mesleki yeterlilik sertifika almaya hak kazandılar. TUZKAM ile sanayi, teknoloji, imalat, gıda, tekstil gibi sektörlerde hizmet veren dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen grup şirketleri başta olmak üzere, yüzlerce firma ile yapılan çalışmalar kapsamında on binlerce kişiye istihdam desteği sağlanırken, Mesleki Yeterlilik Kursları ile bu sayının artması hedefleniyor. TUZKAM Mesleki Yeterlilik Kursları’na katılarak sertifika almak isteyen vatandaşlar, TUZKAM’ın internet sitesi üzerinden başvuru yapabilecekler.

“AMACIMIZ İSTİHDAMA KATKIYI SÜRDÜRMEK”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı,” Bölgemizin en önemli merkezi konumunda bulunan Tuzla Belediyesi Kariyer ve İstihdam Merkezimiz ile birlikte, iş arayan vatandaşlarımıza istihdam desteği vermeye devam ediyoruz. İstihdam desteğinin yanı sıra vatandaşlarımıza mesleki yeterlilik anlamında da katkı sunmak istedik. Bu kapsamda başlattığımız Mesleki Yeterlilik Kurslarımızın, birinci etap belgelendirmelerini tamamladık. Zorlu bir eğitim sürecinden sonra kursiyerlerimiz sınava girdiler. Tuzla Belediyesi olarak istihdama ve istihdam desteği verdiğimiz vatandaşlarımızın mesleki anlamda donanımlı ve yeterli olmalarına destek sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.