Dolar 34,2867
Euro 37,2084
Altın 2.983,01
BİST 9.019,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 20°C
Sal 20°C

Türkiye’den Nijerya’ya Uçan Uçakta Kaçak Nijeryalıların Saldırısı: 103 Kişi Yaralandı

Türkiye’den Nijerya’ya Uçan Uçakta Kaçak Nijeryalıların Saldırısı: 103 Kişi Yaralandı
5 Eylül 2024 23:59 | Son Güncellenme: 6 Eylül 2024 00:03
305

HABERMAX. Türkiye’den havalanarak Nijerya’nın başkenti Abuja’ya giden Southwind Airlines’a ait uçakta, sınırdışı edilen 103 Nijeryalı kaçak tarafından yaşanan saldırı dehşet yarattı. Uçakta görevli hostesleri rehin almaya çalışan kaçaklar, mutfak eşyalarıyla birçok kişiyi yaraladı. Türk güvenlik güçlerinin üstün gayretleriyle saldırı püskürtüldü, olay yolcular tarafından anbean kaydedildi. Southwind Airlines hakkında ihmal iddiaları ve suç duyurusu bulunuyor.

Türkiye’den Nijerya’ya Uçan Uçakta Kaçak Nijeryalıların Saldırısı: 103 Kişi Yaralandı

Southwind Airlines isimli özel bir Türk Havayolu Şirketineait uçak 28 Haziran günü Türkiye den havalanarak Nijerya’nın başkenti Abuja ya doğru yola çıktı. Uçaktasınırdışı edilen 103 Nijeryalı kaçak ta Türk güvenlik güçlerinin nezaretindebulunuyordu.

İddialara göre havayolu şirketi gerekli güvenlik önleminialmamış, güvenlik güçlerinin uyarılarına rağmen de gereğinden fazla kadınhostesi bu uçuşta görevlendirmişti.

Uçağın Abuja havalimanına inişinden sonra Türk güvenlikgüçleri kontrollü bir biçimde sınırdışı edilen kaçakları tahliye ederek Nijeryapolisine teslim etmeye çalıştığı sırada kelepçeleri çözülen Nijeryalı kaçaklargeri dönüp saldırıya başladı.

Hostesleri rehin almaya çalışan saldırganlar mutfakkısmından ele geçirdikleri bıçak gibi aletlerle birçok kişiyi yaraladı.Güvenlik güçlerinin üstün gayreti sayesinde püskürtülen saldırı dakikalarcadevam etti.

Başta pilotlar olmak üzere hostes ve hostların güvenliğinisağlayan Türk güvenlik güçlerinin gayretleri sayesinde saldırı hafif atlatıldı.

Uçakta yaşanan dehşet anları diğer yolcular tarafından an bean kaydedildi.

İhmal Var Mı?

Son günlerde şaibelerle anılan Southwind Airlines şirketihakkında ihmal iddiaları var. Şirket hakkında önceki gün Antalya savcılığınakapsamlı bir suç duyurusunda bulunuldu. Yasadışı işlere karıştığı iddia edilenşirketin yöneticisi de Lübnan asıllı Alman vatandaşı olan bir kişi.

Baskı ve mobbinge maruz kalarak şirketten atılan çalışanlartarafından yapılan suç duyurusunda 28 Haziranda gerçekleşen bu saldırıya daayrıntılı olarak yer verilmiş. Bu türden yüksek güvenlik önlemi gerektirenuçuşlarda kullanılacak personelin eğitimli ve uygun olması gerekirken şirketson dakikada personel değiştirip 13 kadın hostesi uçuşa göndermiş.

Antalya savcılığının yürüteceği soruşturma da şirkethakkında bir çok iddia daha bulunuyor.

Paylaşın:
Habermax'ta Tarafsız ve Şeffaf Habercilik Habermax olarak, habercilik anlayışımızın temelinde objektiflik, tarafsızlık ve şeffaflık yer alıyor. İnternet sitemizde, hakaret içermediği sürece her görüşe saygı göstererek, farklı bakış açılarına yer vermeye özen gösteriyoruz. Siyasi haberlerde sağ-sol ayrımı yapmaksızın, toplumun her kesimine hitap eden ve doğru bilgilendirmeyi amaçlayan içerikler sunuyoruz. Güncel ve doğru habere ulaşmanın önemine inanan Habermax, okuyucularının güvenini kazanmayı ve korumayı hedeflemektedir. Siz de güvenilir ve tarafsız haberlere ulaşmak için bizi takip etmeye devam edin.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.