Dolar 32,5634
Euro 34,9460
Altın 2.426,73
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Türkiye’den Kosova’ya sanat köprüsü kuruluyor

Türkiye’den Kosova’ya sanat köprüsü kuruluyor
9 Haziran 2023 14:54
114

HABERMAX.BAU Konservatuvar, Kültürel Çeşitlilik için Bölgesel Ağ-READ kapsamında bir AB kültür projesi hayata geçiriyor. Projeyle, Kosova ve Türkiye bağları kültür ve sanatla güçlenecek. Gençlere odaklanarak kültürlerarası hoşgörüyü teşvik eden projelere hibe desteği sağlayan Ağ-READ’in; Türkiye Kalem Kültür Derneği, Üsküp Goethe Enstitüsü ve Sırbistan Krokodil Derneği gibi STK’ların ortak koordinasyonunda yaptığı çağrıya, BAU Konservatuvar ve BAU Halk Oyunları Topluluğu Gençlik Spor Kulübü Derneği’nin yürüttüğü kültürel girişim destek aldı.

Doç. Dr. Senem Cevher’in Yönettiği Eseri, Ali Atilla Şendil Seslendirecek 

Goethe Institut – Üsküp, Association Krokodil, Center for Balkan Cooperation – Loja, Instituti I Librit dhe i Promocionit, Kalem Kültür Derneği ve Qendra Multimedia ortaklığında yürütülen proje kapsamında, BAU Konservatuvar’ın önerdiği bir kültürel dialog çalışması olan “In Memory of Xhevdet Bajraj – Cevdet Bajraj’ın Anısına” isimli proje destek aldı.

BAU Konservatuvar Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Senem Cevher’in koordinasyonunda ilerleyecek etkinlik kapsamında, Balkan Edebiyatının önemli isimlerinden Xhevdet Bajraj’ın “Sivrisineği Öldürmek” isimli hikâyesi radyo tiyatrosu olarak sunulacak. Senem Cevher’in çevirdiği ve yönettiği, Ali Atilla Şendil’in rol aldığı radyo tiyatrosunda Yunus Emre Berber ve Ansı Özbinici asistanlık yapacak.

Radyo Tiyatrosu ‘Xhevdet Bajraj’ın’ “Sivrisineği Öldürmek” Adlı Hikayesini Anlatıyor 

Toplumsal gerilimleri konu alan eserleri ile Balkan Edebiyatının önemli isimlerinden Xhevdet Bajraj’ın “Sivrisineği Öldürmek” isimli kitabının temel alındığı eserde, Kosova’da iktidar sahipleri tarafından topluma yaşatılan insanlık dışı müdahalelerin yıkıcı etkileri, Adam karakterinin hikâyesi üzerinden anlatılacak. Oyunda karısı, toplum, hukuk, iktidar tarafından dışlanan ve tek dostu olan köpekleri de öldürülen Adam karakterinin sadece Kosova’yı değil, özgürlüğünü yitirmesi sonucu, tüm dünyayı, insanlığı, dini, siyaseti, hukuk sistemini sorguladığı ve bir sivrisinek kadar bile özgür olamadığı için onların uçabilmelerine özenmesi, yazarın ironik ve şiirsel dilinden iletilecek.

Önümüzdeki günlerde Storytel platformu üzerinden seyirci ile buluşacak olan “Sivrisineği Öldürmek” eserine ilişkin, 9 Haziran 2023 tarihinde BAU Konservatuvar’ın YouTube sayfasında, Doç. Dr. Senem Cevher, Dr. Ömer Vatanartıran ve Ali Atilla Şendil’in katılımıyla söyleşi düzenlenecek.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.