Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Türkiye Komünist Partisi, Patronların Boşalttığı Kasayı Emekçilerin Cebinden Dolduramazsınız

Türkiye Komünist Partisi, Patronların Boşalttığı Kasayı Emekçilerin Cebinden Dolduramazsınız
11 Temmuz 2023 11:54
96

HABERMAX.Türkiye Komünist Partisi 10 Temmuz itibariyle yürürlüğe giren vergi zamlarıyla ilgili bir açıklama yaptı. Ekonominin kötü gidişatının yükünün emekçilerin omuzlarına yüklendiği söylenen açıklamada, “Vatandaşa zam, patronlara destek… Bu AKP Türkiye’si ve patronların düzenidir.” ifadeleri yer alıyor.


Türkiye’nin ilk 500 şirketinin son 16 yılın en yüksek kâr oranını elde ettiğine, borsada işlem gören şirkerlere getirilen vergi istisnasına ve patronlara verilen teşviklere de değinen TKP’nin açıklamasının tamamı şöyle:

Patronların boşalttığı kasayı emekçilerin cebinden dolduramazsınız

Enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından yoksullukla boğuşan halkın yükünü daha da artıracak yeni vergi zamları geldi. Deterjan, sabun, tuvalet kâğıdı, bebek bezi gibi temel ihtiyaç ürünleri ve gıda maddelerine emekçi halkın ulaşımı daha da zorlaştı.

Siyasi iktidarın seçimlerin ardından ilk işi boşalan devlet kasasını doldurmak için faturayı emekçilere kesmek oldu. Asgari ücrete, memurlara, emeklilere yapılan açlık sınırlarına denk gelen zamlarla halkımız daha da yoksullaştırıldı. Bununla birlikte temel ihtiyaçlardan alınacak vergilere zam yapılarak patronlara yeni kaynaklar yaratmaya devam edildi.

Yapılan vergi zamları emekçilerin cebinden patronların kasasına kaynak transferidir.

Emekçiler büyük bir yoksullaşma ve hayat pahalılığı ile mücadele ederken, patronların kasaları dolmaya devam ediyor. Türkiye’nin ilk 500 şirketinin son 16 yıldaki en büyük kâr oranına ulaştığı haberleri vergi zamlarıyla aynı günlerde açıklandı. Üstüne borsada işlem gören şirketlere vergi istisnası getirildi. Maliyetler artıyor diyerek teşvikler verildi.

AKP tarafından, patronların daha rahat ve daha fazla kâr edebilmesi için kamu kaynakları sistematik olarak özelleştirilen, talana, yağmaya açılan ve bunun sonucunda bozulan ekonominin bütün yükü emekçilerin sırtına yükleniyor.

Vatandaşa zam, patronlara destek… Bu AKP Türkiye’si ve patronların düzenidir.

Ülkenin kaynakları sürekli patronlar tarafından sömürülüyor. Türkiye zengin bir ülke olmasına rağmen halkımız derin bir yoksulluk yaşıyor. Bütün temel ihtiyaçlar, elektrik, doğalgaz, su, sağlıklı ve güvenceli bir şekilde barınma, sağlık, eğitim hakkı devlet tarafından sağlanmalıdır. Tüm bunlar, bu ülkenin zenginliklerini var eden emekçilerin hakkıdır.

İktidar bu kadar ağır vergileri koydurabiliyor çünkü emekçilerin örgütsüzlüğüne güveniyor. Bu sömürü düzeni her dönem ekonomik krizin yükünü halkın sırtına bindirerek, kemer sıkma politikaları dayatıyor.

Patronları ve AKP’yi uyarıyoruz. Bugün emekçiler sabuna, tuvalet kâğıdına sofrasındaki domatese peynire ulaşamazken patronların kâr rekorları kırması büyük bir eşitsizlik ve ikiyüzlülüktür.

Eşitsizliklerin egemen olduğu bu düzene boyun eğmeyeceğiz.

İnsanca yaşamak, soframızdaki aşa sahip çıkmak, yarınlara umutla bakabilmek için bu akıldışı düzeni devirmek ise bizim ellerimizde.

Türkiye Komünist Partisi tüm işçi ve emekçileri sesini yükseltmeye, TKP saflarında eşitlik ve özgürlük bayrağı altında birlik olmaya çağırıyor.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.