Dolar 32,2979
Euro 34,7264
Altın 2.396,05
BİST 10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 20°C
Paz 19°C

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül’den ABD Başkanı Biden’e sert tepki Amerika kendi tarihine baksın

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül’den ABD Başkanı Biden’e sert tepki Amerika kendi tarihine baksın
27 Nisan 2021 16:46 | Son Güncellenme: 27 Nisan 2021 17:15
262

AHA.Bugün, Kurucular Kurulumuz ile son günlerde gündemi meşgul eden konuları ele aldığımız bir toplantı yaptık. Ülkemiz, başta ekonomik olmak üzere, sosyal ve toplumsal açıdan zor günler geçiriyor. Koronavirüs nedeni ile endişeler artıyor.

BİDEN ÇOK HATALI BİR AÇIKLAMA YAPTI

Değerli basın mensupları, bugün dünya tarihi ve uluslararası hukuku bilmeyenlere, “Türk’ün büyüklüğünü” hala anlamayanlara ve kendini “Dünya’nın yöneticisi” zanneden, Amerika’ya sesleniyorum. Mister Joe Biden!!!

Siz; radikal Ermeni çevreleri ve Türkiye karşıtı grupların baskısı ve siyasi amaçlarınızla 24 Nisan 1915 olaylarına yönelik çok hatalı bir açıklama yaptınız.

Öncelikle bilimsel, hukuki, tarihi hiçbir belge ve bulguya dayanmayan bu açıklamayı kesinlikle kabul etmiyor, şiddetle kınıyoruz.

TARİH, SİYASİ AMAÇLARA GÖRE DEĞİŞEMEZ

1915 olayları hakkında karar vermek, siyasetçilerin işi değildir.

Tarih, siyasi amaçlara göre değişemez. Tarihi konularda, karar verme yetkiniz yoktur bu nedenle, yaptığınız açıklamanın hiçbir bağlayıcılığı da yoktur.

Hele de yer aldığı coğrafyada, yaşadığı tüm acılara rağmen, sevgi ile saygı ile yaşayan bu millete söyledikleriniz asla kabul edilemez.

Türk milleti ki, cihan padişahı Fatih Sultan Mehmet, İstanbul’u fethettiğinde, tüm gayrimüslimleri toplayıp, “Bundan böyle ibadetiniz de hürriyetiniz de büyük Türk milletinin teminatı altındadır.” demiştir ve bir tek ibadethaneye dokunmamıştır.

ERMENİ KÖKENLİ KARDEŞLERİMİZLE BİRLİKTE YAŞADIK

Benim Şişli Belediye Başkanlığımda en büyük yardımcım, Ermeni kökenli bir can kardeşimdir yıllarca omuz omuza, başarıyla görev yaptık.

Biz; özellikle İstanbul’da, binlerce Ermeni kökenli kardeşimizle birlikte mutlu ve huzurlu yaşadık, yaşıyoruz ve yaşamaya devam edeceğiz.

Mister Biden; siyasi ve tarihsel zemini olmayan, popülist ifadelerle siyasi rant sağlayacak diye, sevgili Ermeni kökenli kardeşlerimizi unutacak mıyız?

AMERİKA KENDİ TARİHİNE BAKSIN

Mister Biden; soruyorum size, ülkeniz tarihin en kanlı soykırımı yapan ülke değil midir? Topraklarını ellerinden alarak yüzbinlerce Kızıldereli’yi en vahşi şekilde yok etmediniz mi? Hiroşima’ya attığınız atom bombası ile yüzbinleri yok etmediniz mi? Peki, Afganistan’da, Irak’ta, Kore’de, Vietnam’da milyonları öldürmediniz mi, yorulmadınız mı artık?

Kendi tarihinize bakınız!

Hiçbir belgeye dayanmayan, uluslararası hukukta kabul görmeyen, soykırım iddianızın aksi, kendi ülkenizin tanınmış tarihçi ve bilim adamlarınca ortaya konulmuştur. Bu nedenle, açıklamanız sadece siyasi ve tarihi bir iftiradır.

Mister Biden, önce biraz tarih okuyun, birkaç lobici dışında, hiçbir tarihçi soykırım demiyor.

Mister Biden; sonra biraz hukuk çalışın, dünyanın en üst uluslararası mahkemeleri bile soykırım kararı vermedi.

TÜRKİYE, GEÇMİŞİ İLE YÜZLEŞMEKTEN ASLA ÇEKİNMEZ

Türkiye, geçmişi ile yüzleşmekten asla çekinmez… Ancak, kimseden ders alacak durumda da değildir. Amerika’nın tarihi gerçekleri görmezden gelen bu açıklaması Türk milletinin kalbi ve vicdanında, kabul görmeyecektir. Oysa, beklenen bu vahim açıklamanın yerine, Türk – Ermeni halkları arasında her zaman olduğu gibi barış, sevgi ortamını kurma, birbirini anlama, dostluklarını devam ettirme çabalarına, destek olunmasıdır.

BAYRAMDAN SONRA ÜLKEMİZDE DEĞİŞİM BAYRAMI BAŞLAYACAK

Bilindiği üzere 29 nisan-17 mayıs tarihleri arasında, tam kapanma ilan edilmiştir bu konuda yaptığımız önerimiz kabul görmüştür teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Kapanmanın ardından, bayramdan sonra Türkiye’mizin değişim bayramı başlayacak az kaldı, biraz sabırla, özgür, mutlu ve adalet dolu, huzurlu değişim günleri geliyor. Biz hazırız, milletimizin de hazır olduğunu biliyoruz.

Ekonomiyi, işsizliği, gençlere yönelik projelerimizi, emeklilere zam meselesini, tarım reformunu, adaleti nasıl gerçekleştireceğimizi, tek tek, projelerimizle ve kadrolarımızı da takdim ederek anlatacağız. Sevgi, saygı ve güzel günlere olan inancımızla yolumuz açık olsun…

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.