Dolar 32,2156
Euro 34,7626
Altın 2.454,72
BİST 10.327,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 17°C
Pts 19°C
Sal 21°C

Tokat’ın geleceği için Ankara’da buluştular

Tokat’ın geleceği için Ankara’da buluştular
1 Aralık 2019 13:31 | Son Güncellenme: 1 Aralık 2019 13:53
517

AHA.Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu başkentte iş adamları ile bir araya gelerek Tokat’ta yatırım yapılması konusunda istişarelerde bulundu.

Yerel yönetimler bulundukları şehirlerin doğumdan, ölümüne kadar her şeyi ile ilgileniyor. Belediyelerin özellikle istihdama yönelik girişimleri şehirlerin ekonomik gelişimlerinde çok önemli faktör olmaya başladı. Şehirlerdeki insanların yerel yöneticilerden temel beklentilerinin başında ekonomik alanda hayat kalitesinin yükseltilmesi en önemli istek olarak ön plana çıkıyor.

Ekim ayında Tokatlı Bürokratlar ve İş Adamları Derneği (TOKBİAD) işbirliği ile Tokat’ta geniş katılımlı Tokatlı bürokrat ve iş adamlarından oluşan toplantı da; Tokat’ta ekonomik olarak neler yapılabilir masaya yatırılmış, taraflar düşüncelerini ortaya koymuştu.

Bu bağlamda Ankara’da bulunan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

“Tokat tarih, kültür ve doğası ile eşsiz bir memleket. Bizler emanetini aldığımız halkımıza layık icraatlar yapmaya gayret ettik, etmeye de devam ediyoruz. İnsanlarımızın doğduğu topraklarda doyması en büyük çabamız. Şükürler olsun Tokat merkezde 2014 yılında 1200’lerde olan sigortalı çalışan sayısı şuan 5000’leri geçti. Yeterli mi değil, istiyoruz ki bu sayıya bir 5000 daha katalım.

GENÇLERİMİZİN GELECEK VE İŞ KAYGISI OLMASIN

Sermayenin bir yere yönelmesi kolay gerçekleşmiyor. Ulaşım başta olmak üzere cazibe merkezi olmanız gerekiyor. Son 4-5 yıldır Tokat’ın kabuğunu kırdığını gelişim noktasında yol aldığını hep beraber görüyoruz. Tokat merkez nüfusumuz her yıl 4-5 bin artıyor. Bu durum ekonomik göstergelerin olumlu yönde olmasının en büyük sonucudur. Gençlerimizin gelecek ve iş kaygısı olmasın istiyoruz.

Ankara’da iş adamlarımızla Tokat’a yatırım yapmaları noktasında çok güzel görüşmeler yaptık. Doğdukları topraklara karşı kendilerini sorumlu hisseden, taşın altına elini koyan iş adamlarımıza hassaten teşekkür ediyorum. Tokat’a önümüzde ki günlerde güzel müjdelerimiz olacak.” dedi.

Ankara’da düzenlenen “Tokat’a Yapılacak Yatırım” toplantısına Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’nun yanı sıra, iş adamlarından Ali Rıza Diren, Ahmet Pelit, Ülkü Karakuş, Yunus Altun, Hüseyin Duman, Ulvi Demiryürek, Serkan Sarıkaya ve TOKBİAD Başkanı Ceyhun Beken katıldı.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.