Dolar 32,2167
Euro 34,7136
Altın 2.442,95
BİST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 19°C
Per 20°C
Cum 22°C

“Tokat Valisi Hatipoğlu, Tarihi Zile Panayırını Ziyaret Etti ve Gelenekleri İnceledi”

“Tokat Valisi Hatipoğlu, Tarihi Zile Panayırını Ziyaret Etti ve Gelenekleri İnceledi”
17 Ekim 2023 22:19
144

HABERMAX.Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Anadolu’nun en eski panayırı unvanını taşıyan Tarihi Zile Panayırı’nı ziyaret etti. Ziyaret sırasında Vali Hatipoğlu, Zile Panayırı’nı gezdi ve esnaf ile vatandaşlarla samimi sohbetler gerçekleştirdi. Zile Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz ve Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın da Vali’ye eşlik etti.

Panayır ziyaretinde, vatandaşlar ve esnaf, Vali Numan Hatipoğlu’nun bu tür etkinliklere verdiği önemden memnuniyetlerini ifade ettiler. Belediye Başkanı Şükrü Sargın, Vali Hatipoğlu’na Zile Panayırı’nın tarihsel önemini anlatarak, bu etkinliğin sadece Zile için değil aynı zamanda çevre iller ve ilçeler için de büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Başkan Sargın, 22 Ekim’de düzenlenecek olan Geleneksel Karakucak Güreşlerine Vali Hatipoğlu’nu davet etti.

 

Vali Numan Hatipoğlu, ziyaret sırasında, “Bin yıllık bir geçmişi olan bu panayırın, Zile halkı tarafından sahiplenilmesinin büyük bir öneme sahip olduğunu” belirtti. Ayrıca, Zile’nin kadim bir ilçe olduğunu ve kültürel tarihi zenginliklerini koruyarak yaşattığını dile getirdi. Hatipoğlu, tüm esnafla birebir görüşerek hatırlarını sordu ve bölge halkıyla samimi bir iletişim kurdu.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.