Dolar 32,4281
Euro 34,8195
Altın 2.430,39
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 18°C

TKP’den Sakarya’da aday tanıtım toplantısı

TKP’den Sakarya’da aday tanıtım toplantısı
11 Mart 2024 16:41
74

HABERMAX. Türkiye Komünist Partisi Sakarya’da aday tanıtım toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya katılan TKP Merkez Yürütme Kurulu üyesi İlter Aslaner konuşmasına, yakın geçmişte AKP’den, Erdoğan’dan kurtulma adına halkımızın önüne seçenek olarak konan sağcıları, AKP artıklarını hatırlatarak başladı. Sağdan oy alma bahanesiyle ortaya konan bu siyasetin AKP’nin değirmenine su taşıdığını ve laiklik, bağımsızlık, kamuculuk gibi başlıkların geri plana itildiğini vurgulayan Aslaner, muhalefetin her defasında halkı umutsuzluğa sürüklediğini hatırlattı.

Aslaner sözlerine şöyle devam etti: “Bizim bu memleketi zübüklere teslim etmemek ve ayağa kaldırmak gibi çok net iddialarımız var. Yerel seçimlerle emekçilerin bütün problemlerinin çözülmesinin mümkün olmadığını çok iyi biliyoruz. Ancak, komünistlerin bazı belediye başkanlıklarını aldığı, kimi yerlerde belediye meclislerine girdiği bir Türkiye’de emekçilere nasıl umut olacağını ve düzenle hesaplaşmada yaratacağı olanakları da çok iyi biliyoruz.

31 Mart’tan sonra hepimiz için çok daha karanlık günlerin başlayacağını biliyoruz. 2 yıldır seçim ekonomisiyle hareket eden düzen siyaseti, 31 Mart sonrasında emekçilerin omuzlarına çok daha ağır yükler yükleyecek. Karşılaşacağımız bu ağır ekonomik tabloyu yönetebilmek adına daha acımasız ve otoriter bir hareket planının olduğunu şimdiden görebiliyoruz. O yüzden bizim hazırlığımız tek başına 31 Mart ile ilgili değil, 1 Nisan’da çok daha güçlü ve örgütlü bir Türkiye Komünist Partisi’ne hepimizin ihtiyacı var.

O yüzden sevgili dostlar, rantçılara, hırsızlara, işçi düşmanlarına bırakacak tek karış toprağımız olmadığı için, gelin umudu büyütelim. Gelin tek ve gerçek çözümü birlikte yaratalım. Birazdan bu kürsüde Sakarya’da bu iddiayla öne çıkan, Sakarya’nın aydınlık, güzel insanları olacak. Sizden isteğimiz, sadece onlara oy vermek değil, onlarla birlikte eşit, özgür, insanca yaşam mücadelesine omuz vermeniz. Mutlaka kazanacağız, Sakarya’da da, Türkiye’nin diğer yerlerinde de zübüklerden, paranın saltanatından kurtulacağız. Hep birlikte kazanacağız, yolumuz açık.”

Aslaner’den sonra söz alan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Firdevs Yıldırım, bir metal işçisi olduğunu, birçok problem ile karşı karşıya kalan kadınlar adına aday olduğunu belirterek söze başladı. Rantçıların Sakarya’yı ne hale getirdiğini anlatan Yıldırım, bağımsız, laik, kamucu bir Türkiye için TKP’ye oy verme ve TKP’de örgütlenme çağrısı yaptı.

Karapürçek ilçesi Belediye Başkanı Adayı Hüseyin Karahasan çok zorlu bir bölgede komünist idealleri yaygınlaştırmaya çalıştıklarını, din istismarı yapan partilerin halkı nasıl kandırdığını, rantçıların belediyeyi ne hale getirdiğini anlattıktan sonra Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’nu örnek aldığını, halkçı belediyeciliği hayata geçireceğini belirtti.

Sonra söz alan Kocaali Belediye Meclisi Üyesi Adayı Kadem Ali Öksüz ve Erenler Belediye Meclisi Üyesi Adayı Abdülbaki Altıparmak, seçildikleri zaman halkın çıkarlarına nasıl sahip çıkılacağını göstereceklerini, bunu ancak komünistlerin yapabileceğini söyleyerek oy verme çağrısında bulundular.

Son olarak söz alan TKP Sakarya İl Başkanı Tuncay Köklü, Sakarya’da kök salmaya başlayan TKP’ye güç verme, seçimlerde destekleme ve TKP’de örgütlenme çağrısı yaptı.

Coşkulu geçen etkinlik, adayların kürsüde kol kola katılımcıları selamlaması ile son buldu

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.