Dolar 34,2186
Euro 37,2183
Altın 2.993,95
BİST 8.793,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 20°C
Sal 20°C

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan’dan ‘Yeni Doğan Çetesi’ tepkisi:“Özel güzeldir” diye diye beyaz önlüklü caniler yetiştirdik!

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan’dan ‘Yeni Doğan Çetesi’ tepkisi:“Özel güzeldir” diye diye beyaz önlüklü caniler yetiştirdik!
18 Ekim 2024 21:06 | Son Güncellenme: 18 Ekim 2024 21:07
27

HABERMAX. ‘Yeni Doğan Çetesi‘ni konuşuyor. Bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç elde eden ve ihmalkâr davranışlarla ölümlerine neden olan çeteye dair soruşturma tamamlandı. Türkiye Komünist Partisi sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda bu acımasız eylemlerin tekrarlanmaması için “Tüm sağlık hizmetleri devlet eliyle eşit ve parasız olarak gerçekleştirilmelidir.” dedi. TKP tarafında yapılan paylaşımın tamamı şöyle:

“Yenidoğan Çetesi adıyla anılan ve 10 bebeğin ölümüne de neden olan çetenin yaptıkları son günlerde kamuoyunda yoğun olarak tartışılıyor. Geçtiğimiz dört beş yıl boyunca özel sağlık sistemi üzerinden yürüyen büyük bir çete faaliyeti söz konusu olan. Karşı karşıya olduğumuz bu tablo, basına da yansıyan detaylarıyla neden ve nasıl oluştu sorusu önümüzde duruyor.

Kötü niyetli bir çete, insanlıktan nasibini almamış çete mensupları… Evet, bunlar var ve doğru, ama soru hâlâ orta yerde duruyor: İnsan hayatına kastetme pahasına böyle bir soygun faaliyeti, bu kadar uzun süre neden ve nasıl yaşandı, yaşanabiliyor?

Özel hastane patronlarının, bu patronlar arasında yer alan AKP’li, MHP’li kimi siyasetçilerin adının da geçtiği kirli, karanlık bir tablo ile karşı karşıyayız. Para kazanmak, kâr elde etmek üzerine kurulu bir sağlık sisteminde bu ve benzeri kirli tabloların ortaya çıkması ise kaçınılmaz. Sadece para kazanma amacıyla açılmış hastaneler ve hastalar üzerinden kazanç elde etmek üzere gerçekleştirilen faaliyetler söz konusu olan. Sağlık sistemi piyasanın kuralsızlığına teslim olunca, asıl amaç para kazanmak olunca çete faaliyetleri de, insan hayatını hiçe sayan acımasızlıklar da doğallaşıyor. Sağlık bir kere alınır satılır bir nesne hâline gelince insan sağlığı da ticari bir faaliyetin konusuna indirgeniyor. İnsanlar parasını verebildiği kadar sağlıklı olabiliyor ya da insan hayatına ve sağlığına kasteden her örnek, ticari bir usulsüzlüğün konusu olarak karşımıza çıkıyor.

Yenidoğan Çetesi’nin gerçekleştirdiği acımasız eylemlerin tekrarının yaşanmaması için sağlık piyasanın konusu, insan hayatı ve sağlığı da bir kâr kapısı olmaktan çıkarılmalıdır. Tüm sağlık hizmetleri devlet eliyle eşit ve parasız olarak gerçekleştirilmelidir.”

Türkiye Komünist Partisi Genel Sekreteri Kemal Okuyan da X hesabından yaptığı paylaşımda “‘özel güzeldir’ diye diye beyaz önlüklü caniler yetiştirdik” dedi. Okuyan’ın paylaşımı şöyle:

“Özel güzeldir” diye diye beyaz önlüklü caniler yetiştirdik!

Özel hastanelerle bağlantılı bir çete, bebekler üzerinden SGK’yı dolandırıp milyonlarca lirayı cebine indirirmiş. On bebeğin de ölümüne yol açmışlar. Kimilerine göre suçlu “cani doktorlar”. Bu tezgahın içindekiler elbette cani. Ama sağlık sistemini özel hastanelere emanet edenlere ne diyeceğiz? Sağlık ticaret konusu olduğu sürece daha ne sapıklar, ne caniler karşımıza çıkacak. Yurttaşlarımızı öldürmeden soyan özel sağlık kurumları ise “ahlak timsali” kesilip “bizi onlarla bir tutmayın” diyecek. Ne güzel memleket. Tekrar edelim. Sağlık ve eğitim ticaret konusu olamaz. Olursa toplum hastalanır, gençler cahil kalır ve hep birlikte büyük bir soygunun kurbanı oluruz. Özelleştirme insanlığa ve vatana ihanettir.

Paylaşın:
Habermax'ta Tarafsız ve Şeffaf Habercilik Habermax olarak, habercilik anlayışımızın temelinde objektiflik, tarafsızlık ve şeffaflık yer alıyor. İnternet sitemizde, hakaret içermediği sürece her görüşe saygı göstererek, farklı bakış açılarına yer vermeye özen gösteriyoruz. Siyasi haberlerde sağ-sol ayrımı yapmaksızın, toplumun her kesimine hitap eden ve doğru bilgilendirmeyi amaçlayan içerikler sunuyoruz. Güncel ve doğru habere ulaşmanın önemine inanan Habermax, okuyucularının güvenini kazanmayı ve korumayı hedeflemektedir. Siz de güvenilir ve tarafsız haberlere ulaşmak için bizi takip etmeye devam edin.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.