Dolar 32,3608
Euro 34,7936
Altın 2.400,13
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

TEMİZ TOPLUM DERNEĞİ GENEL BAŞKANI BİLAL AY: ŞANS OYUNLARI ANAYASA’YA AYKIRI!

TEMİZ TOPLUM DERNEĞİ GENEL BAŞKANI BİLAL AY: ŞANS OYUNLARI ANAYASA’YA AYKIRI!
4 Haziran 2020 14:19
456

AHA.Temiz Toplum Derneği Genel Başkanı Bilal Ay, adına şans oyunu denen oyunların Anayasa’ya aykırı olduğunu ve devletin bu oyunları oynatmaktan vazgeçmesi gerektiğini belirtti.


Milli Piyango İdaresi’nin internet üzerinden “şans oyunları” aşı altında kumar oynatmaya başlamasına Temiz Toplum Derneği’nden tepki geldi. Temiz Toplum Derneği Genel Başkanı Bilal Ay, adına şans oyunu denen oyunların Anayasa’ya aykırı olduğunu ve devletin bu oyunları oynatmaktan vazgeçmesi gerektiğini belirtti.
Kumara Alışma Yollarından Biri de Şans Oyunlarıdır Niçin - e Okul MEB
ŞANS OYUNU OYNAYANLARIN  3’TE 2’Sİ SUÇA SÜRÜKLENİYOR
Bu oyunların gençleri olumsuz etkilediğini belirten Temiz Toplum Derneği Genel Başkanı Bilal Ay, “Adına şans oyunu denmesi bir şeyi değiştirmiyor. Bunlar bir çeşit kumar ve gençlerimiz bu bataklığa sürükleniyor. Paralarını kaybediyorlar. Kaybettiklerini geri kazanmak için borç almaya, borç için yalan söylemeye ve hırsızlık yapmaya başlayabiliyorlar. Hatta uyuşturucu tacirlerine taşeron bile olabiliyorlar. Tabii ki herkes böyle olacak diye bir durum yok ancak bu oyunları oynayanların 3’te 2’si bir şekilde suça sürükleniyor. Adına oyun denmesi onları asla masum kılmaz” şeklinde konuştu.

7,5 MİLYON GENCİMİZ BU AĞDA
Bu oyunu oynayanların sayısının arttığına da dikkat çeken Ay, “Bugün 14 milyon kişi oyun adı altında kumar oynuyor. Başlama yaşı 18’in çok altında. 18-25 yaş arası gençlerimizin yüzde 60’ı bunu oynuyor. Yani 7,5 milyon gencimiz bu oyunun pençesinde kıvranıyor. Öğretmenlerle yaptığımız görüşmelerde oynayanların değil oynamayanların sayılması gerektiğini ifade ediyorlar. Hal böyle iken ve devletin bu oyunlara karşı ciddi önlemler alması gerekirken maalesef bırakın önlemi tam tersi teşvik edici adımlar atıyor. Reklamlarını bir kenara bıraktık, daha rahat oynansın, daha çok oynansın diye düzenlemeler yapılıyor” dedi.
Şans oyunları – Aktif Haber Belçika
ANAYASA’YA AYKIRI
Devletin bu oyunları oynatmasının Anayasa’ya aykırı olduğu ifade eden Bilal Ay, “Anayasa’nın 58. Maddesinde ‘Devlet, gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır’ diyor. Ancak devlet, gelin bunu internetten oynayın. Bu kumarı ayağınıza getirelim diyor. Çocuklarımızın bu oyunu oynamasını denetleyecek herhangi bir adım atmıyor. Aksine söylediğimiz gibi yayılmasını teşvik ediyor. Yanlış anlaşılmasın. Olaya siyasi bir perspektiften bakmıyoruz. Ancak söz konusu olan gençlerimiz ise uyarı vazifemizi de yerine getirmek zorunda hissediyoruz” diye konuştu.
Yeni Haber : Kırtasiye malzemelerine dikkat
KIRTASİYELERDE ŞANS OYUNU OYNANMASIN!
Bu oyunlara karşı herkesin tedbir alması gerektiğini de belirten Ay, “Bize göre bu oyunlar hiç olmamalı ancak bu olmayacak ise oyunların 18 yaş altının oynamaması için ciddi önemler alınmalı. Bu oyunların her türlü reklamı yasaklanmalı. Şans oyunu ifadesi kaldırılmalı ve kumar uyarısı yapılmalı. Okullara 100 metre mesafede açılamaz kuralı en az 1 km şeklinde güncellenmeli. Belki inanması güç ama rastlıyoruz kırtasiye gibi öğrencilerin sıkça gittiği yerlerde bu oyunların bayiliklerine izin verilmemeli. Öğretmenler ve aileler bunların zararlarını çocuklarına anlatmalı ve onları sıkmadan bir denetim mekanizması altında tutmalı” ifadelerini kullandı.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.