Dolar 32,2810
Euro 34,8020
Altın 2.411,93
BİST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 16°C

CHP’den Türüte’“Sen yediğin lokmaya ihanet edensin“ Şaklabanlıklara cevap vermek ihtiyacı duymayız,

CHP’den Türüte’“Sen yediğin lokmaya ihanet edensin“ Şaklabanlıklara cevap vermek ihtiyacı duymayız,
27 Nisan 2020 20:38
1.985

AHA.Irkçı Faşist söylemleri ile hakkında suç duyurusunda bulunulan, son yıllarda popülerizmini tamamen kaybeden İsmail Türüt CHP ile yeniden zirve yapmak istiyor.


Rize nabız-

Karadeniz müziğinin yeni isimleri zirveye çıktıkça popüleriz mini tamamen yitiren Türüt katıldığı bir TV programında  “korona virüs salgını CHP iktidarında olmuş olsaydı, kaos olur, isyan çıkar, insanlar ölürdü sözlerine CHP Rize teşkilatından cevap gecikmedi.

CHP Rize il teşkilatı adına bir açıklama yapan il başkanı Saltuk Deniz, Türüt’ü, hakarete değmeyen birisi olarak değerlendirerek şunları söyledi;

Sen yediğin lokmaya ihanet edensin

Şaklabanlıklara cevap vermek ihtiyacı duymayız, ama şunu söylemeden geçmeyelim, Unutma, her aldığın lokmada hatırla çünkü senin boğazındaki lokmanın adıdır CHP.

CHP, bölgeye çayı getiren siyasi iktidarın adıdır. İlk çay fabrikasını kuran, vatandaşa çay tarlasına girmesi için kredi veren ve toplamış olduğun tüm ÇAYI SATIN ALACAĞIZ diye garanti veren ve alan partinin adıdır.

Hani biliyoruz seni, ama insan en azından yediği lokmaya ihanet etmez.Senin çevrende de CHP ye oy veren bir sürü insan vardır, dostların vardır onların yüzüne nasıl bakacaksın.

Gerçi sen bakarsın.

Ülke olarak bir bütün olarak salgına karşı mücadele etmemiz gerekirken yapılan bu açıklamadan sonra; Sen bizim için hakarete bile değmeyen bir şeysin” dedi.

Türüt Irkçı düşünceleriyle biliniyor

Türüt ırkçılık yaptığı iddiasıyla hakkında suç duyurusu yapılmıştı

Faşist ve ırkçı söylemleriyle bilinen Türüt, İnsan Hakları Derneği (İHD) Adana Şubesi, “Plan yapmayın plan” adlı ırkçı türküsü nedeniyle hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

“İsmail Türüt, ucuz bir propaganda türküsünü seslendirerek, açıkça suçu ve suçluyu övmüştür. Bir gazeteciyi, bir aydını, düşünen bir beyni kalleşçe kurşunlayan biriyle onları bir türküyle övenin zihniyeti aynıdır. Her şart altında ırkçılığa ve faşizme karşı duracağımızı bir kez daha vurguluyoruz”

Türüt amacım bölücülük değildi

İstanbul 16. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Türüt, “Bölücülük propagandası yapmak ya da suç ve suçluyu övmek gibi bir kastı” olmadığını söylemiş, söz konusu şarkının yer aldığı kaset ve CD’nin, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca onaylandığına ve yayınına izin verildiğini belirtmişti.

Türüt ırkçı söylemleri nedeniyle Almanya’da yasak yemişti

Türk Toplumu Derneği tarafından Almanya’ya davet edilen İsmail Türüt’ün vereceği konser yerel mahkeme tarafından “ırkçılık tehdidi” gerekçesiyle iptal edilmişti.

Daha önce Hrant Dink’in katillerini övdüğü şarkısıyla tepki çekmişti. Mahkeme Türüt’ün Araplara “saf”, Yahudilere “katil”, Avrupalılara “namussuz ”gibi sözlerle hakaret ettiği “Kan Gölü” adlı şarkısını gösterdi.

Milletvekili adayı olmak istedi kimse aday etmedi

İsmail Türüt, 2010 yılında yaptığı bir açıklama ile Rize AKP milletvekillerini, ‘oy zamanı geldiğinde Rizeliyim deyip Rize’de gözükenlerin seçimlerden sonra bir daha Rize’de gözükmediğini ve bu seçimde siyasete gireceğini açıklamıştı,

“Karadeniz insanı doğarken anasından siyasetçi doğar. Bende siyasetin içinde yerimi alacağım. Temsil konusunda Rize’m de biraz boşluk var. Şartlar oluştuğunda kesin şekilde aday olacağım. Sözleriyle AKP’li vekilleri eleştirmişti.

Türüt bu açıklamaları sonrası AKP den aday adayı dahi gösterilmedi ardından MHP den aday olacağı iddiaları ortaya atıldı bu kez MHP den de aday gösterilmeyince yıllardan beri söndüğü kösesinde bekledi.

Eşim şöhretime zarar verdi dedi 17 yıllık eşini boşadı

İstanbul’a gittikten sonra Karadeniz insanının sevgisini kazanan hemşerileri arasında oldukça popüler olan Türt’e şöhret yaramadı.

İsmail Türüt’ün kendisini 1997 yılından bu yana N.T. isimli kadınla aldattığını iddia eden eşi, Ayşe Türüt, avukatı Sema Kılıç aracılığıyla boşanma davası açtı.  Türüt, eşinden 750 bin lira maddi, 1 milyon lira da manevi tazminat talebinde bulundu.

Türüt, savunmasında şunları söyledi:

“Benim Ayşe hanımla ayrılmama sebep asla N. hanım değildir. Ayşe hanımın benim aileme, özellikle anneme karşı olan saygısızlığıdır. Biz de anne çok kıymetlidir. Ben her zaman söylerim. Eş her zaman bulunur, ama anne bir tanedir. Karşı tarafın iddia ettiği gibi bir gelirim ve mal varlığım yoktur. Takdir edilen nafakayı çok zor şartlarda borç olarak ödedim.

Eşi İsmail Türüt’ün evini ve çocuklarını ihmal ettiğini ve ailesine maddi olarak yardımda bulunmadığını iddia eden Ayşe Türüt ise eşinin ailesiyle herhangi bir sorun yaşamadığını savundu

Savunmaların ardından Beykoz Aile Mahkemesi, İsmail Türüt’ü haksız bularak Ayşe Türütüt’ün tazminat taleplerini kabul etti.

Kaynak :Rizenabiz.com

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.