Dolar 32,2120
Euro 35,1339
Altın 2.472,37
BİST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 22°C
Pts 23°C

“Yükü kardeşlik olan tırlarımız, inşallah selametle Azerbaycan’a ulaşacaktır”

“Yükü kardeşlik olan tırlarımız, inşallah selametle Azerbaycan’a ulaşacaktır”
5 Aralık 2020 00:46
1.437

AHA.Azerbaycan’a gönderilen insani yardım tırlarının uğurlanma törenin de konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Kardeş Çetin Günde Çağrılmadan Gelendir.” İşte bu sloganla yola çıkan ve yükü kardeşlik olan tırlarımız inşallah selametle Azerbaycan’a ulaşacaktır” dedi

Azerbaycan’a gönderilen insani yardım tırlarının uğurlanma törenin de konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Kardeş Çetin Günde Çağrılmadan Gelendir.” İşte bu sloganla yola çıkan ve yükü kardeşlik olan tırlarımız inşallah selametle Azerbaycan’a ulaşacaktır” ded
Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı Azerbaycan’a “Kardeş Çetin Günde Çağrılmadan Gelendir” sloganıyla 6 tır insani yardım malzemesi gönderdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı yerleşkesinden düzenlenen uğurlama töreninde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş,  “Azerbaycanlı kardeşlerimizi, şehit yakınlarımızı, gazilerimizi yalnız bırakmamak için önce onlara sevgimizi muhabbetimizi gönderiyoruz. Tırlarımızla da ihtiyaç malzemeleri göndererek Türkiye’nin Azerbaycanlı kardeşlerinin yanında olduğunu bir kez daha göstermeye çalışıyoruz” dedi.

Başkan Erbaş, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki dostluk bağlarına işaret ederek, “Tek millet iki devlet olduğumuzu vurgulamak, sevinç zamanlarında da yanlarında olduğumuzu göstermek amacıyla Türkiye Diyanet Vakfımız tarafından hayırsever milletimizin destekleriyle hazırlanan ve içerisinde gıda, oyuncak ve tıbbi malzemelerin yer aldığı 6 tırı dualarla uğurluyoruz” diye konuştu.

Özellikle hazırladıkları oyuncak hediyelerle çocukların mutluluğuna ortak olmak istediklerini dile getiren Başkan Erbaş, “Bu malzemeleri bir hediye olarak gönderiyor, kazanılan zaferle dostlarımızın, kardeşlerimizin sevincine ortak olmak istiyoruz. Tırlarımızın üzerinde yazan cümle gerçekten çok anlamlı, “Kardeş Çetin Günde Çağrılmadan Gelendir.” İşte bu sloganla yola çıkan ve yükü kardeşlik olan tırlarımız inşallah selametle Azerbaycan’a ulaşacaktır” ifadelerini kullandı.

“Şehit yakınlarımız, gazilerimiz, Azerbaycanlı tüm kardeşlerimiz baş tacımızdır” diyen Başkan Erbaş, sözlerini şöyle tamamladı:

“Türkiye’den sadece ihtiyaç malzemelerini değil, aynı zamanda 84 milyon Türk milletinin sevgisini ve muhabbetini gönderiyoruz. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. İnşallah Karabağ’da camilerimiz tamir edilecek, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ifadesiyle “Bu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli” dediği gibi Karabağ’ın her karış toprağında inşallah kıyamete kadar ezan sesleri yükselecek, Azerbaycan bayrağı kıyamete kadar Karabağ toprakları üzerinde dalgalanacaktır.”

Törende, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen’in yaptığı duanın ardından tırlar Azerbaycan’a doğru yola çıktı.

Uğurlama törenine Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı, Diyanet İşleri Başkan Yardımcıları Osman Tıraşçı ile Dr. Burhan İşliyen, Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı İhsan Açık ve Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’ndan yetkililer katıldı.

Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.