Dolar 32,2769
Euro 34,7012
Altın 2.412,13
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

TEMİZ TOPLUM DERNEĞİ GENEL BAŞKANI BİLAL AY: BAĞIMLI SAYISI 1,5 MİLYONA YAKLAŞTI

TEMİZ TOPLUM DERNEĞİ GENEL BAŞKANI BİLAL AY: BAĞIMLI SAYISI 1,5 MİLYONA YAKLAŞTI
12 Aralık 2019 16:24 | Son Güncellenme: 13 Aralık 2019 12:39
356

AHA.Temiz Toplum Derneği Genel Başkanı Bilal Ay, Türkiye’de madde bağımlısı sayısının 1,5’a yaklaştığını söyledi.

Temiz Toplum Derneği Genel Başkanı Bilal Ay, HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük ve heyetini derneği yeni genel merkezinde ağırladı. Başta uyuşturucu olmak üzere gençlerin içerisinde bulunduğu sorunların görüşüldüğü ziyarette konuşan Bilal Ay, gerçekleştirdiği bir seçim çalışmasında görüştüğü bir madde bağımlısının ifadelerinden etkilenerek çalışmalara başladıklarını, yaklaşık 6 yıldır bu konuda çalıştıklarını ve 2,5 yıl öncede derneklerini kurduklarını ifade etti.

HERKES MESUL
Bağımlılığın bir sonuç olduğuna vurgu yapan Ay, “Bugüne kadar çok sayıda konferans verdik. Bağımlılarla, aileleriyle, uzmanlarla görüştük. Konunun tarafı olan kimselerle temas kurduk. Bütün bunların neticesinde şunu gördük ki bağımlılık bir pek çok olumsuzluğun bir sonucu olarak ortaya çıkıyor. Bu noktada hepimiz sorumluyuz. İçine düştüğümüz bu durumda sadece evlatlarımız değil, ebeveynler, öğretmenler, imamlar, siyasiler, medya özetle herkes mesul” şeklinde konuştu.

BAĞIMLI SAYISI 1,5 MİLYONA DAYANDI
Sadece İstanbul’da 500 bin kişinin uyuşturucuya bulaştığını öngördükleri ifade eden Ay, “Bağımlı sayısı ise 200 bin. Tüm Türkiye’yi baz alırsak 1,5 milyon gibi korkunç bir rakam ortaya çıkıyor. Ayrıca bir gencin ailesinde bir bağımlı varsa risk 2 kat artıyor. Bu da toplumsal sorumluluğumuzu katbekat arttıyor” ifadelerini kullandı.

Ay, ayrıca sorunun çözümü için devletten bireye kadar herkesin birlikte mücadele etmesinin önemli olduğuna vurgu yaparak, “Ya birlikte kazanacağız ya da bu illet toplumun tüm katmanlarına saran ve zarar veren, adeta büyük bir kansere dönüşecek” dedi.

ELİBÜYÜK: SONUÇ ÜZERİNDEN MESELEYE YAKLAŞILMAMALI
Sonuç üzerinden meseleye yaklaşılmasının doğru olmayacağını ifade eden HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, “Biz sonuç üzerinden meseleye yaklaşıyoruz. Geçenlerde gençlerimizin düzenlediği bir programda uyuşturucu ile ilgili sorular geldi. Ben sürekli olarak sanki gençlerin kurtarılmaya muhtaç büyüklerinden tüm sorumluluklarını yerine getirmiş gibi görülmesinin doğru olmadığına inanıyorum. Bu meselede gençler sonuçtur. Bir bebekten hırsız, katil üreten bir toplumu neden konuşuyoruz? Gençlerin içerisine düştüğü sorunun ana sebebi sistemdir.” dedi.

Elibüyük, toplumun her kesiminin bu konuda sorumluluğunu yerine getirmesi gerektiğini de vurguladı.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.