Dolar 32,2675
Euro 34,7264
Altın 2.403,12
BİST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Açık
İstanbul
25°C
Açık
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 20°C

TCMB’DEN DEĞİŞİKLİK BEKLENMİYOR

TCMB’DEN DEĞİŞİKLİK BEKLENMİYOR
25 Mayıs 2023 11:31
113

HABERMAX.Yurt içinde seçim gündemi ön planda kalmaya devam ederken bugün aynı zamanda TCMB’nin Mayıs ayı PPK toplantısı da yakından takip edilecek. Anket sonuçlarına göre Merkez Bankası’nın herhangi bir değişiklik yapmayarak politika faizini %8,50 seviyesinde bırakması bekleniyor. Kaldı ki yaklaşan seçim ve TL’nin görünümü de faizlerde değişiklik olma ihtimalini önemli ölçüde azaltıyor. Dolayısıyla piyasa etkisi düşük bir toplantı olarak kabul edilebilir. Ancak her zaman olduğu gibi TCMB’nin söylemleri piyasalar tarafından dikkatle izlenecektir. Özetle faizlerde değişiklik yapılmaması durumunda piyasalar toplantı sonrasında yayımlanacak metinde yeni bir mesaj verilip verilmeyeceğine odaklanacaktır.  

TL: ABD tahvil faizlerindeki yukarı yönlü eğilim doların küresel ölçekte dirençli bir görünüm sergilemesine neden olurken bu durum özellikle gelişmekte olan ülke para birimleri açısından şartları zorlaştırıyor. Bu kapsamda gelişmekte olan ülke para birimlerinin son 1 haftada ortalamada %1’e yakın değer kaybına uğradığını görüyoruz. Yeni bir mesaj verilmedikçe bugünkü PPK toplantısının ise kurda anlamlı bir hareketlilik yaratmasını beklemiyoruz. Öte yandan her Perşembe olduğu gibi BDDK kur korumalı TL mevduat ve katılma hesaplarının toplam büyüklüğünde yaşanan haftalık değişimi, TCMB ise yurt dışı yerleşiklerin menkul kıymet istatistiklerini, yurt içi yerleşiklerin döviz tevdiat hesaplarındaki değişimi ve Merkez Bankası’nın brüt rezerv verilerini açıklayacak.

Borsa İstanbul: Borsa İstanbul’un Mayıs’ta anlamlı bir trend oluşturmakta zorlandığını ve zaman zaman gerçekleşen yukarı yönlü denemelere karşın ayın başındaki seviyesinin (4500) üzerinde destek bulmakta başarılı olamadığını görüyoruz. Yurt dışı piyasaların bir süredir anlamlı bir varlık gösterememesi de endeksin destek bulmasını zorlaştırıyor. Pazar günü bir kez daha sandık başına gidileceğini düşünürsek kalan iki işlem gününde de görünümde anlamlı bir farklılık görmeyi beklemiyoruz. Diğer taraftan TL’deki değer kaybının göreceli olarak limitli seyrettiğini düşünürsek buradaki görünümün hisse senetlerine etki etmekten uzak olduğunu söyleyebiliriz.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.