Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

Susurluk Belediye Başkanı Güney canlı hayvan pazarını açtı

Susurluk Belediye Başkanı Güney canlı hayvan pazarını açtı
6 Temmuz 2022 18:32 | Son Güncellenme: 6 Temmuz 2022 18:36
308

HABERMAX. Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney. Öncelikle hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Susurluk Canlı Hayvan Pazarımızın açılışına Hoş Geldiniz. Değerli Misafirler!Canlı Hayvan Pazarımızı uzun yıllar ihtiyacı karşılayacak fiziki şartlarda ve büyüklükte olacak şekilde Susurluk’umuza kazandırmış bulunuyoruz.

Canlı Hayvan Pazarımız 30 padok içinde 500 küçükbaş kapasiteli olarak hizmet verecek.
Susurluk tarım ve hayvancılık bölgesi.
Türkiye’nin en hareketli hayvan ticaret pazarına sahibiz. Yüzlerce çiftçimiz, yüzlerce hayvan üreticimiz bu işten ekmek yiyor. Üreten, hizmet eden bir belediye olarak çiftçilerimizin, üreticilerimizin her zaman yanındayız.
Bugün Susurluk Belediyesi olarak tarım ve hayvancılığa verdiğimiz desteğe bir yenisini daha ekliyoruz. Dereköy Mahallesinde 605 metrekaresi kapalı padok alanı, 90 metrekaresi kapalı sosyal tesisi alanı olmak üzere 4300 metrekare alan üzerine inşa ettiğimiz Canlı Hayvan Pazarımız ile birlikte sizlere verdiğimiz bir sözü daha yerine getirmenin heyecanını yaşıyoruz. Vatandaşlarımıza, üreticilerimize en iyi hizmeti verebilmek amacıyla başlattığımız bu projemizi tamamlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz.

Değerli Misafirler!
Susurluk’un 150 bine yaklaşan büyük ve küçükbaş hayvan potansiyelinin arttırılması için canlı hayvan pazarı yapmaya karar verdik. İnşaata başlamadan önce hayvan üreticilerimizle, celeplerimizle görüştük, önerilerini dinledik. Üreticilerimizin, tüccarlarımızın ve vatandaşlarımızın daha sıhhi, güvenlikli, rahat bir ortamda alış ve satış işlemlerini yapmaları, ulaşım kolaylığı için Dereköy Mahallesi’ni seçtik.
Halkımıza kullanışlı bir tesis sunmak için projemizi hazırlayarak inşaata başladık. Belediyemizin kısıtlı imkânlarına rağmen, şehrimizin önemli dinamiklerinden hayvancılığı geliştirmek, şehrimiz ekonomisine katkı sağlamak amacıyla 1 milyon TL’lik bir yatırımla 500 adet hayvan kapasitesine sahip canlı hayvan pazarımızı inşa ettik.
Bu tesisi inşa ederken kullandığımız bir çok malzemeyi geri dönüştürerek, maliyetleri en aza indirerek, halkımızın parasını çarçur etmeden tamamen belediyemizin imkanlarıyla, kendi personelimizle yaparak halkımızın hizmetine sunuyoruz. Bugün, birçok şehrin dahi sahip olmadığı Canlı Hayvan Pazarımızı uzun yıllar ihtiyacı karşılayacak fiziki şartlarda ve büyüklükte olacak şekilde Susurluk’umuza kazandırmış bulunuyoruz. Canlı Hayvan Pazarımız 30 padok içinde 500 küçükbaş kapasiteli olarak hizmet verecek.

Yol ve çevre düzenlemesi yaparak yaklaşık 150 araçlık 1500 metrekare otopark alanı oluşturduğumuz bölgeye ulaşım çok rahat bir şekilde sağlanacak.
Susurluk’un yerel ekonomisinin de hareketlilik kazanacağına inandığımız Canlı Hayvan Pazarı, alıcı ve satıcıyı daha da yakınlaştırarak ticareti olumlu yönde etkileyecektir.

Sağlıklı, güvenli ve ulaşımı kolay bir şekilde alıcı ve satıcılara rahat bir ortamda alış veriş imkânı sunacak pazar alanında vatandaşlarımız için çay ocağı, lokanta gibi sosyal alanlara da yer verdik.Canlı hayvan pazarımız yalnız Susurluk’a değil bölgeye de hizmet verecektir.

İnşallah şu anda açılışına şahitlik etmiş olduğumuz hayvan pazarımız, üreticilerimizin ürettiklerini sağlıklı bir şekilde sergilemelerini, tüketicilerimizin de kolay bir şekilde alacakları hayvanlara ulaşmalarını, sağlıklı ürün tedarikini sağlayacak.
Şehrimizdeki hayvan ticaret hacminin de bu pazarla birlikte giderek yükseleceğine inanıyorum.

Bu tesisin şehrimize kazandırılmasında emeği geçen, canla başla çalışan belediye personelime teşekkür ediyorum..
Canlı Hayvan Pazarımız, Susurluk’umuza, bölgemize, üreticilerimize, hayvancılık sektörüne hayırlı, uğurlu olsun. Yaklaşan mübarek Kurban Bayramınızı da bu vesileyle kutluyor, tüm İslam âlemine bolluk bereket getirmesini diliyorum.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.