Dolar 32,2613
Euro 34,7848
Altın 2.402,89
BİST 10.175,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
24°C
Parçalı Bulutlu
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C
Cts 20°C

Susurluk Ayran Festivali’nde Unutulmaz Anlar Yaşandı

Susurluk Ayran Festivali’nde Unutulmaz Anlar Yaşandı
12 Eylül 2023 22:53 | Son Güncellenme: 12 Eylül 2023 22:57
99

HABERMAX.Bu yılın 34. Susurluk Ayran Festivali, dop dolu programı ve renkli etkinlikleriyle büyük bir coşku içinde gerçekleşti. Konserler, sergiler, söyleşiler, çocuklara özel etkinlikler ve bir dizi ilginç etkinlikle Susurluk Ayran Festivali, katılımcılardan büyük beğeni topladı.

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin GÜNEY, festivalin Susurluk’a birlik, beraberlik ve eğlence getirdiğini belirtti. Başkan GÜNEY, festivalin sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesinde belediye ekiplerinin özverili çalışmasını vurguladı ve festivalin ilçeye birçok misafir çektiğini dile getirdi.

Festivalin başlangıcı olan 30 Ağustos Zafer Bayramı ile birlikte Sanat Sokağındaki etkinlikler tüm ilçeye yayıldı. Misafir belediyelerin stantları, ömür üreten kadınların gelişim atölyeleri ve Susurluklu genç müzisyenlerin sahne aldığı müzik dinletileri, Sanat Sokağı’nı dolup taşır hale getirdi.Festival boyunca düzenlenen Kitap Günleri etkinliği, misafir yazar ve şairleriyle katılımcılara keyifli anlar yaşattı. Ayrıca Susurluk Kongre Kültür Merkezi’nde Susurluk’a ait tarihi fotoğrafların sergilendiği bir sergi de ziyaretçilere açıldı. Fehim DİKMEN’in spor tarihini anlattığı söyleşi ve ‘Cumhuriyetin Yüzüncü Yılında Atatürk’ü Anlamak’ başlıklı söyleşi de büyük ilgi gördü.

Kuzey Makedonya, Bosna Hersek ve Bulgaristan halk dansları ekipleri, dans gösterileriyle Susurluk halkının büyük alkışını topladılar. Ayrıca, Şehrimizin Kurtuluşu’na özel olarak hazırlanan kortejde Mustafa Kemal ATATÜRK’ün anadolu gezilerinde kullandığı makam aracının birebir benzeri yer aldı. Bölge Askeri Bando Komutanlığı Orkestrası da Susurluk Kongre Kültür Merkezi’nde unutulmaz bir konser verdi.

Çocuklara özel etkinliklerin bolca yer aldığı festivalde, Susurluk Atatürk Parkı’nda kurulan eğlence sahnesi, animatörler, palyaçolar, sihirbazlar ve şişme oyun parkurlarıyla çocukların keyifli vakit geçirmesini sağladı. İlk kez sadece çocuklara özel bir konser düzenlendi ve Susurluklu çocuklar bu özel etkinlikle eğlencenin tadını çıkardılar.

Festivaldeki konserler, başta Irmak ARICI ve 3 Eylül Özgün konserleri olmak üzere, yağış nedeniyle ertelenmiş olsa da Rafet El ROMAN ve Hande ÜNSAL konserleriyle Susurluk halkına unutulmaz anlar yaşattı. Başkan Nurettin GÜNEY, sanatçılara teşekkür ederek festivalin anısını taşıyacak özel hediyeler verdi.

  1. Susurluk Ayran Festivali, bölgeden birçok misafiri ağırlayarak unutulmaz anılarla dolu bir etkinlik oldu. Başkan GÜNEY, çalışmalara ve eğlenceye kış sezonunda da devam edeceklerini vurgulayarak festivalde emeği geçen herkese teşekkür etti. 
Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.