Dolar 32,1945
Euro 34,6856
Altın 2.451,06
BİST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 17°C
Pts 19°C
Sal 20°C

Son dakika: Hamza Yerlikaya, Vakıfbank’taki görevinden alındı

Son dakika: Hamza Yerlikaya, Vakıfbank’taki görevinden alındı
26 Mart 2021 21:30 | Son Güncellenme: 26 Mart 2021 21:32
227
AHA.Eski milli güreşçi Hamza Yerlikaya’nın banka yönetimindeki görevi bugün sona erdi.
Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyeliği’ne atanması tartışmalara neden olan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başdanışmanı ve eski milli güreşçi Hamza Yerlikaya’nın banka yönetimindeki görevi bugün sona erdi.Kamu bankalarının genel kurulları toplanırken bankaların yönetim kurullarında değişiklikler de gerçekleşiyor.

Edinilen bilgiye göre, 12 Haziran 2020 tarihinde Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı ve eski milli güreşçi Hamza Yerlikaya’nın banka yönetimindeki görevi bugün sona erdi.
Hiçbir bankacılık tecrübesi olmadan bu göreve getirilmesi uzun süre tartışılan Hamza Yerlikaya’nın yerine ise Vakıfbank Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Saydam getirildi.

ABDÜLKADİR AKSU BAĞIMSIZ ÜYE OLDU

AK Parti eski milletvekillerinden Abdülkadir Aksu da geçen yıl Vakıfbank’ın yönetim kurulu başkanlığına, Sadık Yakut yönetim kurulu üyeliğine getirilmişti. Edinilen bilgiye göre, bugün Abdülkadir Aksu da görevinden ayrıldı. Aksu, yönetim kurulunda bağımsız üye olarak yer alacak.

ZİRAAT BANKASI’NDA DA DEĞİŞİKLİK

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, bugün yapılacak genel kurul toplantısında görevi devrediyor. Hüseyin Aydın, Temmuz 2011’den bu yana Ziraat Bankası’nın Genel Müdürü olarak görev yapıyor. Aydın, istifa ettikten sonra vazgeçmesi gereken bir pozisyon olan Türkiye Bankalar Birliği’nin başkanlığını da yürütüyor.

NE OLMUŞTU?

Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyeliği’ne eski milli güreşçi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya’nın atanması liyakat tartışmalarını beraberinde getirmişti.  Yerlikaya’nın bu atama ile birlikte 3 maaş alacak olması da tepki çekmişti.

Medya Notu

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.