Dolar 32,2650
Euro 34,8391
Altın 2.448,74
BİST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Az Bulutlu
İstanbul
14°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C
Per 22°C

Son Dakika: 4 HDP’li belediye başkanı gözaltına alındı

Son Dakika: 4 HDP’li belediye başkanı gözaltına alındı
15 Mayıs 2020 10:27 | Son Güncellenme: 15 Mayıs 2020 10:28
454

AHA.İçişleri Bakanlığı, HDP’li Siirt Belediye Başkanı Berivan Helen Işık, Baykan Belediye Başkanı Ramazan Sarsılmaz ve Kurtalan Belediye Başkanı Baran Akgül’ü görevinden aldı.

Bakanlık Siirt’e Vali Ali Fuat Atik’i, Baykan’a Kaymakam Mehmet Tunç’u, Kurtalan’a ise İhsan Emre Aydın’ı belediye başkanvekili olarak atadı.

Kayyum atamasının ardından Helen Işık, Ramazan Sarsılmaz ve Baran Akgül polis tarafından evlerinde gözaltına alındı. Işık, Sarsılmaz ve Akgül, emniyete götürüldü.

Görevlendirmenin ardından belediye binalarının çevresi polis tarafından ablukaya alındı.

Iğdır Belediye Başkanı da gözaltında

HDP’li Iğdır Belediye Başkanı Yaşar Akkuş da sabah saatlerinde evinden gözaltına alındı. Polis ekipleri Iğdır Belediye hizmet binasında Akkuş’un makam odasında ve evinde arama başlattı. Belediye binası da polis ablukasına alındı. Iğdır Belediyesine kayyum atanıp atanmadığına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

HDP’den ilk açıklama

HDP Genel Merkezi ‘Bu sabah Iğdır, Siirt, Kurtalan ve Baykan belediyelerimiz gasp edildi. Saray rejimi bir kez daha halka ve halk iradesine düşmanlığını gösterdi. İktidar halka yaptığı bu düşmanlığın hesabını er geç verecek, halkımız saldırılara boyun eğmeyecektir’ açıklamasında bulundu.

HDP

@HDPgenelmerkezi

Bu sabah Iğdır, Siirt, Kurtalan ve Baykan belediyelerimiz gasp edildi. Saray rejimi bir kez daha halka ve halk iradesine düşmanlığını gösterdi. İktidar halka yaptığı bu düşmanlığın hesabını er geç verecek, halkımız saldırılara boyun eğmeyecektir.

SOL HABER

Resmi Twitter'da görüntüle
Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.