Dolar 32,5607
Euro 34,8793
Altın 2.437,16
BİST 9.712,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

SİZ BU SESE KULAK VERMEYE DEVAM EDİN: BU MEMLEKET BİZİM!

SİZ BU SESE KULAK VERMEYE DEVAM EDİN: BU MEMLEKET BİZİM!
2 Haziran 2023 13:35 | Son Güncellenme: 2 Haziran 2023 13:40
138

HABERMAX.Türkiye Komünist Partisi bugün yapılacak olan Meclis 28. dönem açılışıyla ilgili bir açıklama yayınladı. Açıklamada,”Türkiye, patron temsilcilerinin, domuz bağcıların, vekil olmak için ilke-onur umursamadan kırk takla atanların, cumhuriyet düşmanlarının temsil edebileceğinden çok daha fazlası. Bu ülkenin gelecek güzel günlere, mücadeleye, bu güzel topraklara inancını yitirmemiş, kararlı ve cesur insanları tükenmedi, buradalar” denildi.

TKP’nin “Siz bu sese kulak vermeye devam edin: Bu memleket bizim!” başlıklı açıklaması şöyle:

Meclisin 28. dönemi bugün yapılacak yemin töreniyle açılıyor.

Türkiye tarihinin en fazla karşı devrimci üyeye sahip Meclis’i bu.

Halkımızı bir arada tutacak asıl tutkal, laiklik ilkesi, elbirliğiyle ayaklar altına alınmışken bu ülkeyi bir arada tutmak için ne önerecekler?

Ülkenin servetinin %42’sini elinde bulunduran %1’lik kesimin temsilcileri halkımıza insanca yaşam için ne vaat edebilecek?
Yerli ve yabancı büyük şirketlerin, holding patronlarının emrinde dış politika belirleyenler hangi bağımsızlıktan, hangi egemenlikten söz edecek?

Bu ülke emperyalizme karşı savaşarak kuruldu. Yurttaşlık hakları toplumsal mücadele içinde kazanıldı, özgürlükler böyle bir zeminde elde edildi. Cumhuriyet 600 yıllık çürümüş saltanatı yerle bir etti. Yerine halkın iradesini koydu. Saltanat sevdalısı din istismarcılarının karşısında yoksul Anadolu halkı laiklik ilkesi sayesinde yurttaşlık haklarına sahip oldu. Tarikatların cemaatlerin, şeyh şıh olma iddiasındakilerin ayrıcalıkları bir bir ellerinden alındı.

100 yıl geçti aradan ve artık o meclis cumhuriyetçi niteliğini yitirdi. Tarikat ve cemaatlerin pazarlık sahası haline geldi. Emperyalist ülkelerin nüfuz mücadelesine sahne oluyor.

Oysa Türkiye, patron temsilcilerinin, domuz bağcıların, vekil olmak için ilke-onur umursamadan kırk takla atanların, cumhuriyet düşmanlarının temsil edebileceğinden çok daha fazlası. Bu ülkenin gelecek güzel günlere, mücadeleye, bu güzel topraklara inancını yitirmemiş, kararlı ve cesur insanları tükenmedi, buradalar. Nereden mi biliyoruz? 10 yıl önce Gezi’de, dün İstiklal Caddesi’nde yükselen sese kulak verin, bakın ne diyor: ”Bu memleket bizim”.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.