Dolar 32,4593
Euro 34,8389
Altın 2.433,35
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 16°C

Sivas’taki TOki Konutlarında Aidat ve Yönetim Sorunları Artıyor

Sivas’taki TOki Konutlarında Aidat ve Yönetim Sorunları Artıyor
25 Eylül 2023 14:51 | Son Güncellenme: 25 Eylül 2023 15:42
399

HABERMAX.Sivas’ın TOki Konutları’nda yaşayan sakinler, her ay ödedikleri aidatlar karşılığında alınmayan hizmetler ve çürümeye terk edilmiş binalarla mücadele ediyorlar. Danışmengazi mh 6917 sokak Toplam 32 blokta 762 dairenin bulunduğu bu konutlarda, ismini vermek istemeyen bazı site sakinleri, WhatsApp üzerinden yaşadıkları zorlukları paylaştılar.

Sakinler, aidatlarının her ay düzenli olarak toplandığını ancak binaların bakım ve onarımlarının yapılmadığını söylüyorlar. Ayrıca, logar temizliği için talep edilen ekstra ücretlerin de ciddi bir sorun teşkil ettiği belirtiliyor.

Ayrıca, konutların çevresinde kontrolsüz bir şekilde dolaşan başıboş köpeklerin güvenlik endişelerini artırdığını ve çocuklarının güvende olmasını istediklerini ifade ediyorlar.

Son beş yılda aidatların artışı da dikkat çekiyor. 2019’da 109 TL olan aylık aidat, 2020’de 160 TL’ye, 2021 ve 2022’de 301 TL’ye yükseldi. 2023 yılında ise 650 TL seviyesine ulaştı.

TOki Konutları sakinleri, bu sorunların çözümü için yetkililerin dikkatini çekiyor ve yaşadıkları çilelerin sona ermesini talep ediyorlar.

Konut sakinlerinin bu sorunları gündeme getirmesiyle ilgili daha fazla gelişme olursa sizleri haberdar edeceğiz.

Danışmengazi Mahallesi, Sorunlarla Boğuşuyor: Toplam 762 Dairede Sağlık Ocağı ve Sosyal Donatı Alanı Eksik

Danışmengazi Mahallesi’nde bulunan 6917. Sokak üzerindeki 32 blokta yer alan toplam 762 dairede yaşayan mahalle sakinleri, yaşadıkları sorunları dile getiriyor. Mahallede ne bir sağlık ocağı bulunuyor, ne de belediye otobüs hizmeti sağlanıyor. Bu durum, mahallenin adeta terk edilmiş bir mahrumiyet bölgesi gibi hissedilmesine neden oluyor.

Devlet TOKİ eliyle inşa edilen bu konutlar, sosyal hayatın eksikliği nedeniyle sakinlerini rahatsız ediyor. Mahalle sakinleri, akşam saatlerinde dışarı çıkamamak ve sosyal etkinliklerden yoksun kalmak gibi sorunlarla karşı karşıya olduklarını ifade ediyorlar.

Mahalle sakinlerinden biri, “Sorunlarımız çok fazla, hangisini söylesek bilmiyorum” diyerek mahallelerindeki eksikliklere dikkat çekiyor.

Mahalle sakinleri, yerel yönetimle iletişime geçerek sorunlarını dile getirmeye çalışıyor ve mahallenin daha yaşanabilir hale gelmesi için çözüm arayışındalar. Ayrıca, sosyal hayatı canlandırmak ve mahallelerindeki eksiklikleri gidermek için yerel topluluklarla işbirliği yapma yoluna gitmeyi düşünüyorlar.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.