Dolar 32,1962
Euro 34,7889
Altın 2.445,29
BİST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Az Bulutlu
İstanbul
14°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C
Per 22°C

ŞİLE’DE TOHUM VE YEREL ÜRÜNLER ŞENLİĞİNE İLGİ BÜYÜKTÜ

ŞİLE’DE TOHUM VE YEREL ÜRÜNLER ŞENLİĞİNE İLGİ BÜYÜKTÜ
19 Kasım 2018 12:37 | Son Güncellenme: 19 Kasım 2018 12:38
453
habermax.net Şile’de bu sene 6.sı düzenlenen “Tohum ve Yerel Ürünler Şenliği” yoğun ilgi gördü. Sağlıklı, doğal, adil yöntemlerle üretilen ürünleri desteklemek, ata-dede tohumlarını yaşatmak, kültürel ve yöresel lezzetleri unutturmamak için düzenlenen şenlik renkli görüntülere sahne oldu.

Şile’de bu sene 6.sı düzenlenen “Tohum ve Yerel Ürünler Şenliği” yoğun ilgi gördü. Sağlıklı, doğal, adil yöntemlerle üretilen ürünleri desteklemek, ata-dede tohumlarını yaşatmak, kültürel ve yöresel lezzetleri unutturmamak için düzenlenen şenlik renkli görüntülere sahne oldu.

Büyüklerin birbirinden lezzetli yöresel lezzetleri tadıp, yapmayı öğrendiği; küçüklerin ise el becerileri atölyelerinde tohumu tanıdığı, üretim tekniklerini öğrendiği etkinlik ziyaretçilerinden tam not aldı. Atölyelerde keyifli dakikalar geçiren minikler, etkinliklerden ayrılmak istemezken, geleneksel aletlerle mısır ayrıştırdı, tahıllardan puzzle yaptı, tohum ekmeyi, fidan dikmeyi ve kolye yapmayı öğrendiler.

 

Şile Belediyesinin ev sahipliğinde İstanbul’un tek Yeryüzü Pazarı olan Şile Yeryüzü Pazarında gerçekleşen şenliğe yerli ve yabancı birçok turist katılırken, şenlikte konuşan Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu; “Bizim aslında bir bayramımız bugün; tohumun, toprağın yerel ürünlerin, köylünün, köylülüğün gündemde olduğu bir bayram ve şenliğimiz. Özellikle el emeğinin, alın terinin ve köy ekonomisinin canlandırılması adına verilen mücadelenin paydasında yer alan bütün aktörlerle beraberiz. Dünyanın entegreleşen, modernizm etkisiyle, kentleşmenin etkisiyle, çevresel değerlerin son derece hedef ve tehdit altında olduğu bir dünyada sağlıklı ürün, sağlıklı üretim, kırsal ekonomi, aile çiftçiliği gibi terimleri çokça duyuyorsunuz. Ekolojik süreklilik, toprağın ve ormanların korunması ile insan odaklı bir yaşamın altını çizerek konuşuyoruz. Bizler Şile olarak İstanbul’un kırsal İstanbul diye tabir edilecek bir yöresiyiz. Ormanın korunduğu toprağın işlendiği, ekolojik sürekliliğin sağlandığı ekonomi modelimizle… ‘Bizim Ekonomi Modelimizin Adı TARIMSAL TURİZM!’ Biz Şile’nin kentleşme paydasında ezilmesinden çok, ekonomik olarak büyümesi ve pay almasını savunuyoruz. Ekolojik değerlerini, marka değerlerini korumasından yanayız. Şilelinin, Şile köylüsünün kalkınmasından yanayız. Sürdürülebilirliğin talibiyiz. Tarımsal ekonomi; Şile ekolojisinin, Şile Turizminin ve Şile Köylüsünün teminatıdır.”  Sözleri ile konuşmalarını tamamladı.

Şenlikte doğal yöntemlerle üretilen ürünlerin yanı sıra, yöresel hamur işi yemekleri, kızartmalar, tarhana çorbası, kestane balı, lakerdası ziyaretçilerinin damak tadına sunuldu.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.