Dolar 32,5488
Euro 34,8698
Altın 2.427,46
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Depremzedeleri hiç yalnız bırakmıyor

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Depremzedeleri hiç yalnız bırakmıyor
27 Şubat 2023 15:03 | Son Güncellenme: 27 Şubat 2023 15:24
229

HABERMAX. Ülkemizde yaşanan ve 11 ili etkileyen deprem felaketi sonrası farklı illerden Şile’ye gelen 900’ü aşkın depremzedeye Şile Belediyesi’nin desteği devam ederken bölgede de çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor..


Şil halkının yoğun destekleriyle toplanan yardımlar, Şile Belediyesi’nin organizasyonuyla deprem bölgesine ulaştırılmaya devam edilirken, bir yandan da ilçeye gelen depremzedelere yardım eli uzatılıyor.

Yakınlarının evlerinde ve ilçede bulunan konaklama tesislerinde misafir olan afetzedelerin günlük ve acil ihtiyaçları Şile Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından tek tek tespit edilerek, hazırlanan kolilerle ailelere ulaştırılıyor.

Taleplere göre çeşitli gıda ürünlerinden, giyimine, kişisel bakım ve hijyen malzemelerinden, oyuncağa, kırtasiye ürünlerinden acil ihtiyaç malzemelerine kadar birçok farklı kalemde yardım malzemeleri yer alıyor

Şile Belediyesi, psikolojik danışmanlık seansları başladı

Şile Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan uzman psikologlar eşliğinde başlatılan psikolojik danışmanlık seanslarıyla, ilçede bulunan her yaştan afetzede terapi almaya başladı.

Konuyla ilgili yetkililer tarafından yaşanan zor süreç sonrası normal hayata daha kolay adapte olabilmek ve paylaşımda bulunmak isteyen ailelerin 444 74 53 / 380’den Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğüne ulaşabileceği bildirildi.

“Bizler bu zor günleri hep birlikte birlik ve beraberlik içinde aşacağız”
Hem depremin yaşandığı bölgedeki vatandaşlar, hem de Şile’de bulunan aileler için tüm imkanlarını seferber ettiklerini açıklayan Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, “Depremin ilk gününden itibaren tüm imkanlarımızı seferber ederek afet bölgelerinde birçok çalışma yürüttük. Hatay’da bulunan aşevimiz, sosyal marketimiz, sağlık ünitemiz özellikle Antakya’daki kardeşlerimiz için bir moral noktası oldu.
Her şey çocuklarımızın güzel yüzlerindeki tebessüm çoğalsın diye Şile’mizin bütün kalbi Antakya’da çocuklarımıza hazırladığımız etkinlik çadırında atıyor. Ayrıca sevgili Şileli çocuklarımızın bize ulaştırdıkları afet bölgesindeki arkadaşlarına iletmemizi istedikleri oyuncaklarını ve hediyelerini ulaştırdık.


Fotoğraflarda yer alan kendi el yazılarıyla yazdıkları mektupları aşevinde görevli arkadaşlarımız iletti. O mektupları yüreği tertemiz evlatlarımız yazmış.İşte tam da bu yüzden, sizlerin ve oradaki tüm evlatlarımızın geleceği için daha çok çalışacağız.Bizim en büyük mutluluğumuz her zaman olduğu gibi evlatlarımız.
Ayrıca Şile Arıcıları Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’miz, Yeniköy’de bulunan Şile Arıcılık Merkezi’nde afet bölgesine gönderilmek üzere bal üretimi yaptılar ve bölgeye gönderildi. Afet bölgesindeki kardeşlerimiz için üretilen ballarımız şifa olsun. Afet bölgesinde yürüttüğümüz çalışmalara destek olan tüm STK’larımıza ve Kooperatiflerimize teşekkür ediyoruz.

Geride kalan süreç içerisinde Şile’mize afet bölgelerinden gelen ailelerimizin, kardeşlerimizin de her zaman yanında olmaya devam ediyoruz. Bizler bu zor günleri devletimizle, milletimizle ve Şileli hemşehrilerimizin destekleriyle birlik ve beraberlik içinde aşacağız. Buna inancımız tam. Bu süreçte büyük destekler veren Şileli hemşehrilerime de çok teşekkür ediyorum” dedi.

HABER/FOTO/NURCAN KIRCALI

ŞİLE

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.