Dolar 32,3312
Euro 34,7699
Altın 2.388,76
BİST 10.252,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Şanlıurfa Akçakale İlçe Müftüsü Tutuklandı: 12 Yaşındaki Kız Öğrencisine Cinsel İstismar İddiası

Şanlıurfa Akçakale İlçe Müftüsü Tutuklandı: 12 Yaşındaki Kız Öğrencisine Cinsel İstismar İddiası
22 Ekim 2023 19:38
136

HABERMAX.Şanlıurfa’nın Akçakale İlçe Müftüsü Halil B., cinsel istismar iddiasıyla tutuklandı. İddialara göre, Halil B., 12 yaşındaki bir kız öğrencisine cinsel istismarda bulunmuş. Haber, 20 Ekim 2023 tarihinde şüphelinin tutuklanmasıyla gündeme geldi.

Şanlıurfa Barosu Çocuk Hakları Komisyonu, bu cinsel istismar iddiası üzerine resmi bir soruşturmanın başlatıldığını doğruladı. Komisyon, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, “Şanlıurfa Akçakale müftüsünün ücretli öğretmenlik yaptığı okulda 12 yaşındaki öğrencisine karşı cinsel istismarda bulunduğu iddiası üzerine hakkında soruşturma başlatılmıştır. Şüpheli 20 Ekim 2023 tarihinde tutuklanmıştır. Olayın takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz” ifadelerini kullandı.

Özellikle çocuğun henüz erginlik dönemine ulaşmamış bir yaşta olduğu göz önüne alınarak kamu makamlarından çocuklar için özel güvence ve koruma mekanizmalarının uygulanması gerektiği vurgulandı.

Ayrıca, açıklamada şunlar ifade edildi: “Kamu makamını temsil eden kurumlarda çocuğa istismar suçunun işlenmesinin nedenleri irdelenmelidir. İlimizde özellikle son dönemlerde çocuklar üzerinde yaşanan hak ihlallerinin artması devletin yükümlülüklerini yerine getirmemesinin sonucudur. Çocuklar hakkında artan hak ihlallerinin ve sorumluluğu bulunan kurumların hukuki sürecin takipçisi olacağız.”

Cinsel istismar gibi suçlar ciddi bir şekilde ele alınmalı ve yasal yollarla adalet sağlanmalıdır. Olayın soruşturması devam ederken, kamuoyu ve hukuk sistemi bu tür suçların önlenmesi ve mağdurların korunması için yakından takip etmektedir.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.