Dolar 32,5093
Euro 34,9823
Altın 2.421,72
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C

ROSATOM GENEL MÜDÜRÜ LİKHACHEV VE UAEA BAŞKANI GROSSİ BİR ARAYA GELDİ

ROSATOM GENEL MÜDÜRÜ LİKHACHEV VE UAEA BAŞKANI GROSSİ BİR ARAYA GELDİ
26 Mayıs 2023 17:52
101

HABERMAX.Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom Başkanı Aleksey Likhachev ve Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEA) Başkanı Rafael Grossi Çin’de bir araya geldi. Çin’i ziyaret eden Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev’in beraberindeki heyette yer alan Rosatom Genel Müdürü Lihaçev ve Çin’e çalışma ziyaretinde bulunan UAEA Başkanı Grossi arasındaki görüşme Pekin’de gerçekleşti.

Son zamanlarda düzenli hale gelen görüşmelerine devam eden Likhachev ve Grossi, Rusya ve UAEA arasındaki ilişkileri ele aldı.

Görüşmenin ana konusunu, UAEA’nın Zaporijya NGS sahasındaki çalışmaları ve genel olarak santralin güvenliği ile ilgili konular oluşturdu. UAEA Başkanı Grossi, Aleksey Likhachev’e bu yöndeki çalışmaların gidişatı hakkında bilgi verdi.

İkili, bir sonraki geniş kapsamlı toplantının yapılması konusunda mutabık kaldı.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.