Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 23°C

PUDUHEPA VE KIZ KARDEŞLERİ PROJESİNİN 5. BEBEĞİ “HALİDE EDİP ADIVAR” ULU ÖNDER ATATÜRK’ÜN HUZURUNDA

PUDUHEPA VE KIZ KARDEŞLERİ PROJESİNİN 5. BEBEĞİ “HALİDE EDİP ADIVAR” ULU ÖNDER ATATÜRK’ÜN HUZURUNDA
9 Ekim 2023 19:55
119

HABERMAX.TOÇEV’in destekçilerinden Sosyal Girişimci Renan Tan Tavukçuoğlu’nun hayata geçirdiği toplumsal dönüşüm projesi “Puduhepa ve Kız Kardeşleri”nin 5. Bebeği Kurtuluş Savaşı Kahramanı Halide Edip Adıvar, Cumhuriyet’in 100.yılına özel bir etkinlikle Ata’nın huzuruna çıkarıldı.

TOÇEV’in (Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı) destekçisi Sosyal Girişimci Renan Tan Tavukçuoğlu’nun hayata geçirdiği “Puduhepa ve Kız Kardeşleri” projesi kapsamında Cumhuriyet’in 100. Yılına özel olarak hazırlanan 5. bebek “Halide Edip Adıvar”, Ankara’da gerçekleştirilen özel bir lansmanla Ata’nın huzuruna çıkarıldı.

Puduhepa ve Kız Kardeşleri projesi kapsamında 5 yıldır milyonlarca çocuğa, aileye, öğretmene, kuruma ilham veren bez bebekler ve hikâye kitapları şimdi de Halide Edip Adıvar olarak eğitim seferberliği için hikayesiyle ve ilhamıyla aramıza geri döndü. Puduhepa ve Kız Kardeşleri, Cumhuriyetin 100. Yılını, 20.yy’da kadın hakları ve eğitim için mücadele eden, Kurtuluş Savaşı’nda aktif bir rol üstlenen ve bağımsızlık mücadelesi için savaşan “Halide Edip” bebeği Ulu Önder’in huzuruna çıkararak kutladı.

Ankara Divan Çukurhan’da düzenlenen lansmana iş, sanat ve basın dünyasından isimler katıldı. Etkinlikte, Puduhepa ve Kız Kardeşleri kurucusu Renan Tan Tavukçuoğlu, TOÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Uygun, Puduhepa isim annelerinden Banu Tozluyurt, kıyafetlerin dikimi ve el işçiliğini gerçekleştiren Nevruz Köyü Kadınları Kooperatifi temsilcileri basınla bir araya gelerek konuşma gerçekleştirdi. Renan Tan Tavukçuoğlu heyecanını dile getirerek “Cumhuriyetimizin 100. yılına özel olarak tasarlanan Puduhepa ve Kız Kardeşleri Projesinin 5.Bebeği Halide Edip Adıvar’ı sizlerle buluşturmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin 100.yılında Türk kadınının gücünün, cesaretinin, zekasının ve başarabileceklerinin en güzel örneği olan Halide Edip Adıvar’ı Puduhepa ve Kız Kardeşleri’nin 5. Bebeği olarak ilk kez Ata’mızın huzurunda yeniden sizlerle buluşturuyoruz” diye konuştu.

Puduhepa ve Kız Kardeşleri Projesi, daha yaşanılabilir bir dünya inşa etmeleri için çocuklara yatırım yapan bir toplumsal dönüşüm projesi. Proje kapsamında Anadolu kahramanı “gerçek” kadınların bez bebekleri ve ilham veren hikaye kitaplarını araç olarak kullanarak özellikle kız çocuklarının kendilerine güvenmelerini sağlayarak kendilerini tanımalarını, güçlü bir şekilde büyümelerini ve ileride hem kendilerine hem topluma faydalı bireyler olmaları hedefleniyor. 5 yıldır TOÇEV bünyesindeki 155 kız çocuğunun eğitim hayatına dokunan bu projeyle 100’e yakın kadına istihdam sağlandı. 5. bebek Halide Edip Adıvar’ın kıyafet tasarımı Fırat Neziroğlu’na ait olup, kıyafet üretimi Nevruz Köyü Kadın Kooperatifi tarafından yapıldı. Bebek üretiminde Antakya’daki depremzede kadınlara istihdam sağlanırken İstanbul ve Karabük kadınları da projeye dahil oldu. Hikaye kitaplarının yazım ve çizimi ise Demet Kılıç’a ait.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.