Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Marmaris Şubesi halka aşure ikram etti

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Marmaris Şubesi halka aşure ikram etti
28 Ağustos 2022 21:33 | Son Güncellenme: 29 Ağustos 2022 00:37
492

HABERMAX.Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Marmaris Şubesi tarafında Muharrem ayı dolayısıyla her yıl geleneksel hale getirilen. Beldibi Cemevi.  Meydanı’nda düzenlenen aşure etkinliğinde vatandaşlara aşure ikramında bulundu. Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy’unda katıldığı etkinliğe halkın yoğun ilgisi ile gerçekleşti

VİDEO HABER TIKLA İZLE 

https://youtube.com/shorts/jFAbWqGA_10?feature=share

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Marmaris Şube Başkanı Ali Akyol. Etkinlikte gerçekleştirdiği konuşmada Muharrem ayının öneminden bahsetti, “Peygamber Efendimiz’in (sav) “Allah’ın ayı” diye buyurduğu ve Muharrem ayında tutulan oruçtur” diyerek önemini belirttiği Muharrem ayında, sizlerin de malumu olduğu üzere önemli olaylar vuku bulmuştur. Peygamber Efendimiz ’in Reyhan çiçeğim dediği Hz. Hüseyin efendimiz ve çoğu ehl-i beytten 70’ten fazla mümin Muharrem ayında şehit edilmiştir” ifadelerini kullandı.

Aşure etkinliğine CHP Marmaris ilçe Başkanı ve Muğla Milletvekili Mürsel Alban ve CHP Marmaris Belediyesi Meclis üyesi Zülal Akyüz‘de katıldı. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Şubesi eski Başkanı Hasan Akyüz’ de programa katılarak hizmet etti.

Bütünlüğe fitne zerk etmeye çalışanlara karşı dikkatli olmalıyız.”

Birlik ve beraberlik konularına değinen Marmaris.  Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy’da konuşmasında. “Bugün ırk, mezhep ve meşrep farklılıklarını sunî gündemlerle öne çıkararak milletimizin birliğine ve bütünlüğüne fitne zerk etmeye çalışanlara karşı dikkatli olmalıyız.” şeklinde konuştu.

Paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi.”

Aşurenin bolluk ve bereketin simgesi olduğunu söyleyen Kaymakam Ertuğ Şevket Aksoy “Aşure, birlik olmanın kıymetini, kardeşliğin önemini, nifaktan ve tefrikadan uzak durmanın ehemmiyetini anlamamıza vesile bir gündür. Aşure paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesidir. Aşurenin bu anlamı toplumumuz için bugün her zamankinden daha fazla önem taşımaktadır.” ifadeleri kullandı.

Daha sonra Kaymakam Ertuğ Şevket Aksoy,  “Aşure Günü’nün ve Muharrem ayının milletimiz ve tüm İslâm âlemi için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.” şeklinde konuştu.

Kaymakam Ertuğ Şevket Aksoy ikram sırasında vatandaşlarla bir süre sohbet ederek sorunlarını dinledi.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.