Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 26°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
26°C
Hafif Yağmurlu
Paz 28°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 29°C

Mahkemeden, sahte rektörün haberlerine karartma kararı verildi

Mahkemeden, sahte rektörün haberlerine karartma kararı verildi
25 Temmuz 2024 16:26
118

HABERMAX. Silivri Sulh Ceza Hakimliği, basından sansürün kaldırılışının simgesi olan 24 Temmuz’dan iki gün önce, sansür niteliğinde bir karara imza attı. İnternet üzerinden sahte üniversiteler kurup, sahte diplomalar dağıtan, ardında binlerce mağdur bırakan, hakkında nitelikli dolandırıcılıktan suç duyurusunda bulunulan, gerçekte olmayan Yeni Pazar ve Freud Üniversitesi’nin sahte rektörü Ali İlseven’in Yeni Şafak, Haber7 ve Politikyol isimli sitelerde yer alan bazı haberlerine erişim engeli kararı verildi.

KARAR, BELGELENMİŞ TÜM GERÇEKLERİN KARARTILMASINA NEDEN OLACAK

Sahte diploma mağdurlarının avukatlarından Neslihan Kokoz’un konuyla ilgi yaptığı açıklama şöyle:

“Mahkeme sadece Ali İlseven’in kişilik haklarını ihlal edici nitelikte olduğu kanaatiyle gerçekliğini sorgulamadan haberin tamamına erişim engeli vererek, haberde Ali İlseven’le ilgili belgelenmiş tüm gerçeklerin karartılmasına neden oldu.

Mahkeme, diplomalarını Rusya’dan aldığını, Türkiye’de eğitim görmediğini söyleyen Ali İlseven’in noter çevirisine dayanan diplomalarının gerçekliğini Rusya’ya sorma ihtiyacı duymadı.

Ali İlseven, mahkemeye doktor, doçent ve profesörlüğüyle ilgili hiçbir belge sunamadı. Hakim, “Haberlerde size sahte profesör diyorlar belgeleriniz nerede” diye sormadı.

Bu haberlere erişim engeli uygulandığında; mahkeme Ali İlseven ile ilgili tüm gerçeklerin karartılmasına yol açan bir karar vermiş oldu. Mahkemenin, Ali İlseven’in lise diploması kısmının içerikten çıkartılmasına karar vermek yerine tüm habere erişim engeli getirmesindeki kamu yararı anlaşılamadı.

Ali İlseven’in, binlerce mecrada haber olmasına rağmen neden sadece Yeni Şafak, Haber7 ve Politikyol’un haberlerine erişim engeli istediği de anlaşılamadı.

DEVLET DENETLEME KURULU EL ATMALI

Ali İlseven ve ekibinin yöntemleriyle artık resmi kurumlar başa çıkamıyor. Önümüzdeki günlerde, Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Devlet Denetleme Kurulu’nun harekete geçmesini sağlayacağına inandığımız belge ve bilgiler açıklayacağız. Çünkü, Ali İlseven’le ilgili kurumların korkunç hataları, umursamazlıkları olmuş, bu hatalardan Ali İlseven yararlanmış. Bu yüzden bu işe Devlet Denetleme Kurulu et atmalı.”

Paylaşın:
Habermax'ta Tarafsız ve Şeffaf Habercilik Habermax olarak, habercilik anlayışımızın temelinde objektiflik, tarafsızlık ve şeffaflık yer alıyor. İnternet sitemizde, hakaret içermediği sürece her görüşe saygı göstererek, farklı bakış açılarına yer vermeye özen gösteriyoruz. Siyasi haberlerde sağ-sol ayrımı yapmaksızın, toplumun her kesimine hitap eden ve doğru bilgilendirmeyi amaçlayan içerikler sunuyoruz. Güncel ve doğru habere ulaşmanın önemine inanan Habermax, okuyucularının güvenini kazanmayı ve korumayı hedeflemektedir. Siz de güvenilir ve tarafsız haberlere ulaşmak için bizi takip etmeye devam edin.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.