Dolar 32,2504
Euro 34,9167
Altın 2.435,24
BİST 10.225,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 22°C

Piapiri Kullanıcılarına Ücretsiz Yapay Zeka Deneyimi Sunmaya Başladı

Piapiri Kullanıcılarına Ücretsiz Yapay Zeka Deneyimi Sunmaya Başladı
24 Temmuz 2023 11:27
114

HABERMAX.Türkiye’nin öncü yatırım hizmetleri ve varlık yönetimi grubu ÜNLÜ & Co’nun fintech girişimi Piapiri, yeni özelliği olan yapay zeka ile görsel üretme uygulamasını devreye aldı. Günlük alım satım önerileri, yatırım sepetleri, robotik alım-satım sinyalleri ve sektör uzmanlarından raporlar ile yeni nesil bir dijital ekosistem sunan Piapiri’nin, günümüz teknolojisini yakından takip ederek devreye aldığı geliştirme ile kullanıcılar, dünyanın en önde gelen yapay zeka araştırma şirketlerinden biri olan, ABD merkezli OpenAI’ın yapay zeka tabanlı görüntü oluşturma aracı DALL-E 2’den yararlanabilecek. Yatırımcılar, kullanıcı deneyimini farklılaştıran ve tamamen ücretsiz sunulan DALL-E 2 ile keyifli bir yapay zeka deneyimini yakından tanıma şansı yakalayacaklar.


Programa girilen metinsel tanımlardan, yapay zeka ile benzersiz ve yaratıcı görüntüler üretebilen, gelişmiş bir dil ve görüntü işleme yeteneğine sahip DALL-E 2 programı, uzun süren çalışmalar ile hazırlanabilecek görselleri sadece birkaç saniye içerisinde ve yüksek çözünürlüklü olarak oluşturuyor.

DALL-E 2 programı sayesinde Piapiri kullanıcıları, uygulamanın Profil bölümünde, “Yapay Zeka ile Fotoğraf Üret” seçeneği ile açılan 1.000 karakterlik alana Türkçe metin girişi yaparak hayal ettikleri eşsiz görselleri hızlıca oluşturabilecekler. Kullanıcılar ürettikleri görselleri profil fotoğrafı olarak kullanmanın yanı sıra, cihazlarındaki fotoğraf galerilerine kaydedilebilecek ve sosyal medya üzerinden de paylaşabilecekler.

Piapiri’nin teknoloji kullanımındaki trendlerden ilham alarak projelendirdiği yeni özellikler, önümüzdeki dönemde de devreye alınarak yatırımcılara sunulmaya devam edecek.

Piapiri’nin yeni özelliği olan yapay zeka ile görsel üretme fonksiyonunun yanı sıra, canlı borsa verileri, detaylı şirket haberleri, video, podcast ve deneyimli Araştırma ekibinin kapsamlı analizleri ile yatırımcılar hisse senedi, VİOP, yatırım fonu, varant ve halka arz işlemlerini güvenle gerçekleştirebiliyorlar.

Piapiri’de müşteri olmak için herhangi bir hesap açılış ücreti ya da hesap işletim ücreti de bulunmuyor. Hesap oluştur adımından görüntülü görüşme ya da kuryeli model ile hesap açılışı tamamlanabiliyor. Detaylı bilgiye www.piapiri.com adresinden ulaşmak mümkün.

ÜNLÜ & Co Hakkında

1996 yılında kurulan ÜNLÜ & Co Grubu, kuruluşundan bugüne gerçekleştirdiği 128 başarılı işlem ve 18 milyar ABD doları toplam işlem boyutu ile Türkiye’nin lider birleşme ve satın alma danışmanı olarak faaliyet gösteriyor. Şirket ayrıca, 2010’dan bugüne 30 mn USD’nin üzerinde değere sahip işlemlerde; gerçekleşen toplam işlem adedi, toplam sınır ötesi işlem adedi, toplam özel fon işlem adedi sıralamalarında da lider konumda. (Kaynak: Mergermarket)

ÜNLÜ & Co Grubu, 2010-2022 yılı arasındaki halka arzlar, ikincil halka arzlar ve hızlandırılmış talep toplama (accelerated book building) işlemlerini içeren sermaye piyasası işlemlerinde, özelleştirmeler hariç yüzde 22 pazar payı, 32 işlem ve 3 milyar dolarlık işlem tutarı ile tüm finans kurumları içinde ikinci sırada yer alıyor. (Kaynak: Bloomberg)

ÜNLÜ & Co Grubu, 2013 yılından bu yana toplam 31 adet borçlanma aracı ihracı ile toplamda 2,2 milyar TL’nin üzerinde bir hacim oluşturdu. (Kaynak: Borsa İstanbul)

Türkiye’nin lider tahsili gecikmiş alacak yönetimi şirketlerinden biri olan İstanbul Varlık, toplam 368 milyon TL’lik yatırım ile 4,2 milyar TL anapara büyüklüğünde portföye sahip.

ÜNLÜ & Co ayrıca, ÜNLÜ Menkul Değerler çatısı altında faaliyet gösteren DAHA Yatırım Danışmanlığı ile nitelikli bireysel ve kurumsal müşterilere kişiye özel yatırım danışmanlığı hizmeti sunuyor. DAHA faaliyetleri kapsamında yönetilen varlıkların tutarı Mart 2023 itibarıyla 13,7 milyar TL seviyesinde. Varlık Yönetim hizmetlerinde ise, 280’den fazla çalışanıyla Fon ve Portföy Yönetimi, ÜNLÜ Alternatif Yatırımlar ve Tahsili Gecikmiş Alacak Yönetimi alanlarında faaliyet gösteriyor. Varlık Yönetimi grubu altında yönetilen varlık tutarı ise 7,1 milyar TL’ye ulaştı.

Merkezi İstanbul’da olan ve 500’e yakın çalışanıyla faaliyet gösteren ÜNLÜ & Co Grubu’nun ayrıca İstanbul- Bağdat Caddesi, Ankara, İzmir ve Antalya’da şubeleri, New York ve Londra’da ise iştirakleri bulunuyor.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.