Çevreyi temiz tutmak adına yürütülen sosyal projeler bile Çekmeköy’de kirliliğin önüne geçemiyor. Parklar, su kaynakları, yeşil alanlar ve mesire yerlerindeki yakışmayan manzara haber merkezimize ulaştırılan yüzlerce fotoğraf ve video ile gözler önüne serilirken, doğayı korumak konusunda sınıfta kalındığının da en acı göstergesi oluyor.

Özellikle son dönemde çocukların oyun oynadığı, ailelerin ise keyifli vakit geçirdiği parkları teslim alan kirlilikten yakınan Çekmeköylüler, her yeri saran kuş dışkısı yüzünden sağlıklarının da tehdit altında olduğunu vurguluyor.

Çocukların yaz aylarında çıkmak bilmediği parklardaki salıncak ve kaydırakların yanı sıra bankları kaplayan kuş pisliği nedeniyle parklara gidemez olmaz aileler, belediyenin gerekli temizlik çalışmasını neden yapmadığını sorguluyor. Aileler, kirliliğin derhal giderilmesi için yetkilileri göreve davet ediyor.

Tam şehrin göbeğinde bulunan Yaşar Doğu Parkı’nın içerisindeki  içler acısı görüntüleri gözler önüne seren tepkili vatandaş, “Burası Yaşar Doğu Parkı çocuklarımızın oynadığı park. Maalesef Çekmeköy’de bu konuda zayıf olduğumuzu düşünüyorum. Parklarımızın haftada bir kez temizlenmesini istiyoruz. Bu şekilde birkaç tane daha park var. Onlar daha kötü, kırık, patlak, çatlak.” ifadelerini kullandı.