Dolar 32,2438
Euro 35,2130
Altın 2.478,55
BİST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 22°C

Pandemi döneminde kapanan Barbaros kapalı pazarı kapılarını mahalle halkına açtı

Pandemi döneminde kapanan Barbaros kapalı pazarı kapılarını mahalle halkına açtı
9 Temmuz 2021 16:52 | Son Güncellenme: 9 Temmuz 2021 16:53
240

AHA.Geçtiğimiz günlerde Anadolu Yakası Pazarcilar Odası tarafından yerel medya ile yaptıkları tanıtımda pazarın açılacağını verdikleri kahvaltı’da duyurmuşlardı. Barbaros Mahallesi Mor Amber Sokak’ta 1 yıl önce açılışı gerçekleşen, ancak pandemi nedeniyle uzun süre hizmet veremeyen kapalı pazar alanı resmi törenle yeniden açıldı.

Açılış nedeniyle, üretici, pazar esnafı ve tüketiciye sembolik de olsa katkı sağlamak amacıyla, Adana’daki üreticiden satın alınan kavunlar ücretsiz olarak dağıtıldı.

Pazar açılışına; Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları Abdullah Der, Hüseyin Hışman, Kalender Özdemir, Sadık Semih Kayhan, Anadolu Yakası Pazarcı ve Seyyar Esnaf Odası Başkanı Memet Emin Yarar, Ataşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Kudret Aslan, Belediye Meclis Üyeleri, Ataşehir Kent Konseyi Başkanı Turhan Dolu ile Ataşehirli vatandaşlar katıldı.

Haftada üç gün kurulacak kapalı pazarda, her cuma günü giyim, aksesuar, ev tekstili ürünleri, her cumartesi günü meyve, sebze ve gıda, her pazartesi ise kumaş ve hırdavat ürünlerinin satışı gerçekleşecek.

Ataşehir’de kurulan sokak pazarlarını modern kapalı pazar alanlarına dönüştüren Ataşehir Belediyesi, bu sayede pazar esnafının daha iyi şartlarda hizmet verebilmesini ve vatandaşların da hava şartlarından etkilenmeden alışveriş yapabilmesini sağlıyor.

Toplam 5.500 metrekare kapalı alana sahip Barbaros Kapalı Pazar Alanında; Zabıta bürosu, büfe, tuvaletler, elektrik ve jeneratör odası, yönetim odası ve su depoları yer alıyor.

Küçükbakkalköy, Örnek ve Esatpaşa mahallelerinin ardından Barbaros Mahallesinde vatandaşlar yeniden bölgelerinde kapalı pazar alanı açıldığı için mutlu olduklarını ifade ettiler.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.