Dolar 32,4752
Euro 34,8856
Altın 2.433,53
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 18°C

Nevşehir’in Cadde Ve Sokaklar ‘Foşur Foşur’ Yıkanarak Dezenfekte Edildi

Nevşehir’in Cadde Ve Sokaklar ‘Foşur Foşur’ Yıkanarak Dezenfekte Edildi
7 Aralık 2020 23:52
822

Nevşehir Belediyesi tarafından ilki ilkbaharda gerçekleştirilen cadde ve sokakların itfaiye araçları ve temizlik ekiplerince yıkanma çalışması, yeniden yapıldı.

Temizlik İşleri Müdürlüğü, İtfaiye, Zabıta ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü personellerinden oluşan yaklaşık 100 kişilik ekibin kentin işlek caddeleri ve kaldırımlarını fırça ve köpüklü suyla yıkaması, ilginç görüntüler ortaya çıkardı.

Gerçekleştirilen yıkama ve dezenfekte çalışmalarında cadde üzerinde bulunan çöp konteynırları, kovaları, otobüs durakları, ızgaralar, korkuluklar ve yaya kaldırımları alanlar detaylı bir şekilde temizlenerek dezenfekte edildi.

Belediye Başkanı Rasim Arı, gazetecilere yaptığı açıklamada, daha önce yaptıkları temizlik çalışmasını sosyal medyada “foşur foşur yıkadık” şeklinde paylaştıklarında büyük beğeni toplandığını, benzer uygulamanın kış mevsimi öncesinde de gerçekleştirdiklerini belirtti.

Nevşehir’in nüfus ve yüzölçümü bakımından küçük şehirlerden olduğunu ancak başarılı çalışmalarla adını duyurmaya devam ettiğini aktaran Arı, “Nevşehir’de foşurdatma mevsimini başlatıyoruz. Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle insanlar evlerindeyken temizlik yapmak istedik. Temizlik her zaman iyidir. Temizlikle şehir güzelleşiyor. Bunun bir de nüktedanlık tarafını kullanıp foşurdatacağız ve foşurdatmaya devam edeceğiz. Biz, foşurdattık, yerli ve yabancı medya organlarında geniş yer buldu. Sonra farklı belediyeler de benzer uygulamalar yaptı. Yine Nevşehir’de uygulamayı başlatıyoruz.” dedi.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.