Dolar 34,1894
Euro 38,1008
Altın 2.895,36
BİST 9.665,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Çok Bulutlu
İstanbul
19°C
Çok Bulutlu
Sal 21°C
Çar 23°C
Per 27°C
Cum 29°C

Necdet Saraç Yazdı: Steinmeier’in Türkiye Ziyareti: Erdoğan Sonrası Türkiye’nin İzleri

Necdet Saraç Yazdı: Steinmeier’in Türkiye Ziyareti: Erdoğan Sonrası Türkiye’nin İzleri
1 Mayıs 2024 23:43 | Son Güncellenme: 1 Mayıs 2024 23:44
155

HABERMAX. Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier’in Türkiye ziyareti, bazı kesimlerde “zor bir ziyaret” olarak öngörülse de beklenildiği gibi olmadı. Steinmeier, Erdoğan ile görüşmeyi ziyaretin son gününe bırakmasına rağmen bu durum gerginlik yaratmadı. Görüşmelerde, karşılıklı dostluk ve işbirliği vurguları ön plana çıktı ve Türkiye-Almanya ilişkilerinin yeniden ısınması söz konusu oldu.

Demokrasi ve insan hakları gibi konuların geri plana atıldığı görüşmelerde, Gazze ve İsrail meseleleri öne çıktı. Steinmeier, Gazze’deki durumun önemine vurgu yaparken, Erdoğan da sert bir dille Netanyahu’yu eleştirdi ve Batı’yı Gazze’deki insanlık dışı durumu görmeye çağırdı. Her iki lider de “iki devletli çözüm” için çalışma sözü verdi.

Steinmeier’in ziyareti, Türk-Alman ilişkilerinde döner kebapla başladı ve kebap ikramıyla sona erdi. Ancak, bu jestin ötesinde, iki ülke arasında çözülmesi gereken önemli konuların olduğu göz ardı edildi.

Steinmeier’in muhalefetle gerçekleştirdiği buluşmalar, Türkiye’de Erdoğan sonrası bir dönemin işaretçisi olarak yorumlandı. İmamoğlu’nun zaferi ve muhalefetin güçlenmesi, Alman basınında da yankı uyandırdı ve gelecekte farklı bir Türkiye’nin mümkün olduğu düşüncesi güçlendi.

Steinmeier’in Türkiye ziyareti, Türkiye’de siyasi dinamiklerin değiştiği bir döneme denk geldi ve Almanya’nın Türkiye ile ilişkilerini yeniden şekillendirme çabalarının bir parçası olarak değerlendirildi.

NECDET SARAÇ GAZETECİ YAZAR

Paylaşın:
Habermax'ta Tarafsız ve Şeffaf Habercilik Habermax olarak, habercilik anlayışımızın temelinde objektiflik, tarafsızlık ve şeffaflık yer alıyor. İnternet sitemizde, hakaret içermediği sürece her görüşe saygı göstererek, farklı bakış açılarına yer vermeye özen gösteriyoruz. Siyasi haberlerde sağ-sol ayrımı yapmaksızın, toplumun her kesimine hitap eden ve doğru bilgilendirmeyi amaçlayan içerikler sunuyoruz. Güncel ve doğru habere ulaşmanın önemine inanan Habermax, okuyucularının güvenini kazanmayı ve korumayı hedeflemektedir. Siz de güvenilir ve tarafsız haberlere ulaşmak için bizi takip etmeye devam edin.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.