Dolar 32,2081
Euro 34,8604
Altın 2.444,95
BİST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 20°C
Per 20°C

Mahalli Seçimlere 120 Gün Kala CHP’de Aday Adaylarından Hala Ses Çıkmıyor

Mahalli Seçimlere 120 Gün Kala CHP’de Aday Adaylarından Hala Ses Çıkmıyor
30 Ekim 2023 13:04
710

HABERMAX.Türkiye’de 2024 mahalli seçimleri için geri sayım başladı. Seçimlere 120 gün kala, CHP’de aday adaylarının sessizliği dikkat çekiyor. İstanbul il kongresini bekleyenler, şimdi de parti içi kurultayın yapılmasını bekliyorlar. Ancak sokakta birçok vatandaş, partinin acil olarak aday adaylarını açıklaması gerektiğini savunuyor.

CHP, mahalli seçimler için hala net bir aday belirlemedi. Birkaç ilçe haricinde, aday adayları hakkında resmi açıklamalar yapılmış değil. Seçimlere sadece 4 ay kala, bu sessizlik parti içinde birçok kişiyi endişelendiriyor.

Özellikle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun aktif bir şekilde çalışmalarına devam etmesi dikkat çekiyor. İmamoğlu, eşiyle birlikte sürekli olarak Maltepe Meydanı’na gelerek halkı toplumlaştırıyor ve destek arıyor. Ancak İstanbul dışındaki büyük illerde ve ilçelerde, CHP’li vatandaşlar partilerinden gelen somut adımları bekliyorlar.

Ankara, İzmir ve Antalya gibi büyük illerde de CHP’den henüz aday adaylarına dair bir açıklama yapılmadı. Parti genel başkanı tarafından bu iller hakkında ses çıkmazken, sokaktaki vatandaşlar aday adaylarını bekliyor.

Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıl dönemi kutlamaları sürerken, CHP liderlerinin bu tarihi önemi vurgulayan açıklamalarda bulunmaları bekleniyordu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyet’in 100. yıl dönümünde yoğun bir etkinlik programıyla vatandaşlarla buluşarak önemli bir adım attı. Ancak parti genel merkezi, benzer bir çaba göstermedi.

Siyaset, zamanlamalar ve stratejiler açısından karmaşık bir süreçtir. Her siyasi parti, kendi iç dinamiklerine sahiptir. Seçimlere yaklaşırken, CHP’nin aday adaylarını açıklaması ve partinin 2024 mahalli seçimlerine hazırlık yapması bekleniyor.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.