Dolar 32,7525
Euro 35,0851
Altın 2.450,67
BİST 10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Açık
İstanbul
30°C
Açık
Paz 30°C
Pts 30°C
Sal 31°C
Çar 30°C

Mustafa Sarıgül’den Mehmet Şimşek’e Araç Fiyatları Sorusu: “Aradaki Fark Nereye Gidiyor?”

Mustafa Sarıgül’den Mehmet Şimşek’e Araç Fiyatları Sorusu: “Aradaki Fark Nereye Gidiyor?”
26 Haziran 2024 09:11 | Son Güncellenme: 26 Haziran 2024 09:24
166

HABERMAX. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, sosyal medyada paylaştığı bir video ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e araç fiyatlarındaki büyük farkı sordu. Yurtdışında yaşayan bir Türk vatandaşının Mercedes marka aracını kullanarak çektiği videoda, Sarıgül, Almanya’da 1,5 milyon TL’ye satılan aracın Türkiye’de 4,5 milyon TL olduğunu belirtti.

Sarıgül, video boyunca şu ifadeleri kullandı: “Sayın Mehmet Şimşek, şu araba Almanya’da 1,5 milyon TL. Türkiye’de ise 4,5 milyon TL. Aradaki fark nereye gidiyor? Sayın Mehmet Şimşek bir anlat bize ya!”

Sarıgül’ün bu açıklamaları, Türkiye’deki yüksek vergi oranları ve ithalat maliyetleri nedeniyle araç fiyatlarındaki büyük farkı gündeme getirdi. Özellikle Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve Katma Değer Vergisi (KDV) gibi vergiler, Türkiye’deki araç fiyatlarının yurtdışına göre daha yüksek olmasına neden oluyor.

Mustafa Sarıgül’ün bu çıkışı, araç fiyatlarındaki adaletsizliği ve vatandaşların bu durumdan duyduğu rahatsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in bu konuda nasıl bir açıklama yapacağı ise merakla bekleniyor.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.