Dolar 32,2022
Euro 35,1435
Altın 2.472,13
BİST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 24°C
Paz 22°C
Pts 23°C

Milli Eğitim Bakanlığı gericilik ve piyasacılıkta hızını kesmiyor!

Milli Eğitim Bakanlığı gericilik ve piyasacılıkta hızını kesmiyor!
17 Ekim 2023 18:11
125

GABERMAX.Tarikatların Ensesindeyiz, okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarında mescidi zorunlu hale getiren yönetmelikle ilgili bir açıklama yayınlayarak okullarda yaşananların tarikatlarinensesindeyiz@tkp.org.tr adresine bildirilmesini istedi. “Bir araya gelebildiğimizde onlardan çok güçlüyüz! Unutmayın, çocuklarımıza güzel bir gelecek borcumuz var!” denilen açıklamanın tam metni şöyle:


Milli Eğitim Bakanlığı gericilik ve piyasacılıkta hızını kesmiyor!

Milli Eğitim Bakanlığı, ÇEDES Projesi ile okullara imam atanması, zorunlu ‘seçmeli’ din dersi, ilkokul ve okul öncesine din dersi dayatması, karma eğitime saldırılar derken şimdi de yönetmelikte yaptığı değişiklikle okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarında mescidi zorunlu hale getiriyor!

Bakanlığın üst üste gelen gerici hamleleri, piyasacı eğitim anlayışıyla bir bütün olarak ilerliyor. Yönetmelikteki tek değişiklik mescid zorunluluğu değil. Bakanlık diyor ki, bundan böyle okula devam edemeyen çocukların okula gitmesi veli yükümlüğündendir! Halkı işsizlik, yoksulluk, barınma, ısınma, çocuk bakımı sorunları ile baş başa bırakanlar, utanmadan çocukların okula devam sorumluluğunu da velilere yüklüyor. Eğitimde süreklilik hiçbir zaman gündemleri olmadı. Nasıl olsa örgün eğitimden çıkan çocuklar ya çalışmak zorunda kalarak sermaye sınıfı için ucuz işgücü olacak ya da tarikat ve cemaatlerin kucağına düşecek!

İmam hatipleşme ve özelleştirmeye ayırdığı kaynaklar ile devlet okullarını niteliksizleştiren, en temel ihtiyaçlarından bile yoksun bırakan, devlet okullarının kayıtlarını birer soyguna çeviren Bakanlık, şimdi de yönetmeliğe eklediği madde ile hırsızlığını meşrulaştırıyor. Bundan böyle, “Çocukların okulda geçirdikleri süredeki temel ihtiyaçlarını, öz bakım süreçlerini ve eğitim programının uygulanmasını desteklemek” gerekçesiyle “katkı payı” alınacakmış!

Dinselleştirilmiş ve piyasacı bir eğitim sistemini inşa etmeyi kafasına koymuş olanlara sesleniyoruz! Ne bu halk size boyun eğecek ne de çocuklarımızı karanlığınıza teslim edeceğiz! Eşit, ücretsiz, bilimsel ve laik bir eğitim sistemi için mücadelemizden bir adım bile geri atmayacağız.

Çağrımız ebeveynlere, öğretmenlere, duyarlı yurttaşlarımıza! Okullarınızda yaşanan tüm gelişmeleri bizimle paylaşın, tek tek takipçisi olacağız. Bir araya gelebildiğimizde onlardan çok güçlüyüz! Unutmayın, çocuklarımıza güzel bir gelecek borcumuz var!

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.