Dolar 32,3670
Euro 35,0307
Altın 2.325,51
BİST 9.110,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Metin Kar Yedi yıllık saltanatı yerle bir etti

Metin Kar Yedi yıllık saltanatı yerle bir etti
4 Temmuz 2022 16:55 | Son Güncellenme: 4 Temmuz 2022 17:25
333

HABERMAX.Karadeniz Konfederasyonun yedi yıldır süren Hukuksuzluğunu. Başkan Metin Kar bozdu. Verdiği mücadele sonucu eski yönetimi adım adım takip ederek ensesinden tutup aşağı indirirdi. Geçtiğimiz günlerde basının karşısına geçerek yapılan hukuksuzluğu ve dönen katakulli işleri anlatarak dönen dolapları tek tek ifşa etti

KONU: KARADENİZ KONFEDERASYONU HUKUK VE GENEL KURUL SÜRECİ

Saygıdeğer yerel ve ulusal basın temsilcilerimiz, 18 ili kapsayan Karadeniz bölgemizin kıymetli sivil toplum kuruluşu başkanları ve yöneticilerimiz;
Kısa adı (KARKON) olan Karadeniz Konfederasyonu; Karadeniz bölgesindeki Artvin, Rize , Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Giresun, Tokat , Amasya, Ordu, Samsun, Sinop, Çorum, Kastamonu, Bartın, Karabük, Zonguldak, Bolu ve Düzce illerimizi ( Toplamda 18 İli ) kapsayan çatı sivil toplum kuruluşu olarak 2010 yılında kurulmuştur.
Nüfus ve il yoğunluğu açısından bakıldığında bu çatı altında ülke nüfusunun %15’i il sayısının %25’i bulunmaktadır.
2015 Yılına kadar bölgemiz ve ülkemiz için önemli çalışmalar yapan ve kurumsal kimliğini tamamlanma aşamasına gelen tüm kesimlerin takdirini toplayan ve kabul gören Karadeniz Konfederasyonu ne yazık ki 14.06.2015 tarihinde hukuka ve tüzük kurallarına aykırı yapılan olağanüstü bir genel kurulla temsil gücünü ve kurumsal kimliğini kaybedecek duruma getirilmiştir.
Bu tarihte yapılan olağanüstü genel kuruldan önce 1-2 kere yönetim kurulu toplantısı yapıldı. Yapılan bu toplantılarda başta şahsım Artvin Dernekler Federasyonu Başkanı Metin Kar , tüm Sinop Dernekler Federasyonu Başkanı Sayın Nihat Altaş, Amasyalı Dernekler Federasyonu Başkanı Sayın İsmail Aktaş, Kastamonu Dernekler Federasyonu Başkanı Sayın Selami Çelebioğlu ve Gümüşhane Dernekler Federasyonu Başkanı Sayın Tahsin Söğüt Genel Kurul’un Tüzüğümüze uygun bir şekilde hazırlanmadığını, Genel kurula kadar eksikliklerin mutlaka giderilmesi gerektiğini birçok kez ifade etmemize rağmen Sıtkı Ada ve beraberindekiler tüm kesimlerin olurunu almadan ve eksiklikleri gidermeden genel kurulu başlatmışlardır.
Yapılan genel kurulda, Divan Başkanının bir hukukçu olmasına rağmen hukuksuz bir şekilde genel kurulu yönetmiştir. Genel kurulda şahsım ve yukarıda ifade ettiğim federasyon başkanlarımız ile bu duruma itiraz ettik.
Genel kurulda söz alarak hatalı ve tüzüğe aykırı bu olağanüstü genel kurulun yapılmamasını, aksi takdirde bizler üyelikten ayrılacağımızı ve genel kurulun iptali için yargıya başvuracağımızı haykırmamıza rağmen Sıtkı Ada ve beraberindekiler yaptıkları hatalı genel kuruldan vazgeçmeyip genel kurulu tamamladılar.
Neticede benimle beraber Sayın Nihat Altaş 13.07.2015 tarihinde İstanbul Anadolu 25.Asliye Hukuk Mahkemesine müracaat ederek olağanüstü genel kurulun iptali için dava açtık.
22.05.2017 Tarihinde mahkeme genel kurul ve kararlarının tamamen iptaline karar verdi.
Sıtkı Ada ve beraberindekiler hemen emaneti teslim etmek yerine mahkemenin iptal kararına itirazda bulundular.

Bölge Adliye Mahkemesi itirazı kabul etmedi ve yetkisizlik kararı verdi.
Dosyamız yetkili mahkeme olan İstanbul 4. Asliye Mahkemesinde yeniden başladı ve bu mahkemede bilirkişi raporu ile 07.02.2019 tarihinde olağanüstü genel kurulun ve alınan tüm kararların iptaline karar verdi.
İki ilk derece mahkemenin iptal kararlarına rağmen Sıtkı Ada hiçbir şey yokmuş gibi konfederasyonumuzun adıyla kişisel çalışmalarına devam etti.
Sıtkı Ada bu iptal kararına da yeniden itiraz ederek istinaf yoluna başvurarak İstanbul Bölge Adliyesi 4.Hukuk Dairesine müracaat etmişlerdir.
Kendisine Avukatı Turan Yirmibeşoğlu vasıtasıyla haber gönderdik. ‘’Daha fazla kurumun itibarını zedelemeyin, emaneti teslim etsinler’’ dedik ancak kendi kişisel çıkar ve beklentileri için KARKON adına kurum ve kuruluşları gezmeye devam ettiler. Neticesinde salgın hastalık sebebiyle tüm kurum ve kuruluşlarda olduğu gibi yargıda da işler ağırlaştı.
Bu vesile ile salgın sürecinde hepimiz birçok yakınımızı kaybettik. Bunlar içerisinde çok kıymetli STK temsilcilerimizi de yitirdik. Hepsinin ruhu şad mekânı cennet olsun.
Nihayet 20.04.2021 tarihinde 4.Hukuk Dairesi (İSTİNAF) Sıtkı Ada’nın itirazını esastan reddetti ve mahkemenin vermiş olduğu iptal kararının doğru ve yerinde olduğuna hükmetti. Yine de dönemin başkanı ve kurucu başkan Tahsin Usta ile beraber Sıtkı Ada’nın Avukatını aradık ve konfederasyonun tüm bilgi ve belgelerini ilgililere teslim ederek kongre yapılması gerektiğini talep ettik.
Ne yazık ki son kez zaman kazanıp İBB ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarından bir yer çıkartıp komisyon almak için bu kez en son ve en üst mahkeme olan Yargıtay’a kararın bozulması için itirazda bulundular. Ve böylece şahsım bizzat avukatsız olarak 17 Celse süren tüm davalara bizzat katıldım, mücadeleden asla vazgeçmedim.
Sıtkı Ada ve beraberindekiler yolun sonuna geldi, yol bitti Yargıtay 8.Hukuk Dairesi 16.02.2022 tarihinde olağanüstü genel kurulla beraber tüm kararların iptalinin yerinde olduğuna karar vererek, İtirazlarını esastan oy birliğiyle reddetti.
Kıymetli basın temsilcilerimiz, sivil toplum kuruluşları temsilcilerimiz ve yöneticilerimiz; 15 Temmuz 2015 ve 15 Temmuz 2022 yıllarının hesabını maddi ve manevi olarak Eylül ayında yapacağımız olağanüstü bir genel kurul ile sebep olanlardan soracağız. Mutlaka yargı önünde bu kayıp zamanın hesabını verecekler. Şimdi hukukun bizlere verdiği yetki ile Eylül ayında genel kurul yapacağız ve bizler ülkemizin daha güzel geleceği için çocuklarımıza iyi bir miras bırakmak için Karadeniz Konfederasyonunu tekrar kurumsal kimliğine kavuşturmak, tüm illerimizle beraber çok daha titiz davranarak, çalışkan ve her şeyden önemlisi dürüst ve ahlaklı sivil toplum temsilcilerimiz ile bu çatıyı yeniden inşa edeceğiz.
Saygılarımla
Metin Kar
Artvin Dernekler Birliği Başkanı

Paylaşın:
ETİKETLER: , ,
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.