Dolar 32,3371
Euro 35,1349
Altın 2.310,24
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Merakla beklenen Katar Uluslararası Yemek Festivali 12. yılında bu yıl ilk defa Lusail Bulvarı bölgesinde yeniden kapılarını açtı.

Merakla beklenen Katar Uluslararası Yemek Festivali 12. yılında bu yıl ilk defa Lusail Bulvarı bölgesinde yeniden kapılarını açtı.
14 Mart 2023 14:40
137

HABERMAX.beklenen Katar Uluslararası Yemek Festivali 12. yılında bu yıl ilk defa Lusail Bulvarı bölgesinde yeniden kapılarını açtı. Doha, Katar, 14 Mart 2023: Katar’ın mutfak takviminin en önemli etkinliği olan 12. Katar Uluslararası Yemek Festivali (QIFF), FIFA Dünya Kupası ile özdeşleşen yeni Lusail Al Sa’ad Plaza’da binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Katar’ın en büyük ve en uzun soluklu yiyecek ve içecek festivali 21 Mart 2023 tarihine kadar sürecek.

Festival, her yaştan insana eğlenme fırsatı sunuyor. Havai fişek gösterileri ve aile dostu eğlencelerin yanı sıra Qatar Airways aşçılık gösterisinde ustalık sınıflarına katılmak gibi çeşitli deneyimler ziyaretçileri bekliyor. Yemek tutkunları, yöresel döner kebaptan Meksika takosuna ve Liberya’nın pirinç ekmeğine kadar dünya mutfağından farklı lezzetler sunan 100 satıcı arasında istediği seçimi yapabilecek. Katar Turizm Operasyon Direktörü Berthold Trenkel konuyla ilgili şunları ifade etti: “Katar Uluslararası Yemek Festivali, on yıldan fazla bir süredir Katar’da gelişen mutfak sahnesine önemli bir spot ışığı tutarak eşsiz ve çeşitli kültürleri bir araya getiriyor. Son dönemde pek çok seçkin restoranın da açılışıyla, Katar’ın gastronomi sahnesi olağanüstü biçimde heyecan verici bir boyuta ulaştı. Biz de dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilere bunları sunmaktan mutluluk duyuyoruz.”

Bu yılki QIFF’de öne çıkanlar:

Aile boyu eğlence

QIFF 2023 boyunca her gün ailenizle beraber katılabileceğiniz çeşitli ve canlı eğlence seçenekleri mevuct. Festival boyunca gezici gösteriler ve her gece bir havai fişek gösterisi olacak. Konuklar ayrıca özel yapım bir buz pateni pistinin tadını çıkarabilecek.

Şef ustalık sınıfları ve atölye çalışmaları

Dünyanın en dinamik ve saygın şefleri her gün açık mutfaklarda yer alacak ve yemek sever festival müdavimleri, endüstrinin en iyileriyle becerilerini geliştirebilmek için eşsiz bir fırsat sunan biletli interaktif yemekte ustalık sınıflarına katılabilecek.

Etkileyici yemek deneyimleri

QIFF’te, aralarında The Ritz Carlton Doha işbirliği ile üç boyutlu haritalama tekniği kullanılan interaktif bir yemek deneyimi olan Le Petit Chef ile sıra dışı yemek seçeneği sunuyor.

Festivalin gelenekselleşen etkinliklerinden, dünya mutfağının yer alacağı yemek kamyonları da geri dönüyor. Çeşitli standların arasında Arap baharatlarından Filipin’in muhteşem lezzeti Kare Kare’ye kadar ağzınızın suyunu akıtacak pek çok tadı bir arada bulacaksınız.

Kültürel lezzetler

Bu yıl QIFF’te, Katar-Endonezya 2023 Kültür Yılı kutlamaları nedeniyle, ünlü Maluku Adalarına ev sahipliği yapan Endonezya’ya ayrılmış bir alan bulunuyor. QIFF ayrıca yerel lezzetlerin yer alacağı özel bir Katar kültür çadırına da ev sahipliği yapacak.

Vegan ve yeşil çöl alanı

Festivalin bir bölümü yalnızca vegan tariflere ve sağlıklı yemek seçeneklerine ev sahipliği yapıyor.

Ayrıca Ekim ayında “Yeşil Çöl, Daha İyi Çevre” temasıyla gerçekleştirilecek olan Katar 2023 Uluslararası Bahçe Bitkileri Fuarını kutlamak amacıyla özel bir büfe, festival ziyaretçilerine özel hediye bitkiler sunacak.

Qatar Airways ile Qatar Tourism ortaklığında düzenlenen 12. Katar Uluslararası Yemek Festivalinin sponsorluğunu Qatar Airways, Talabat, Ooredoo, Askar ve Expo 2023 üstleniyor. QIFF 2023, 21 Mart’a kadar hafta içi 16:00 – 22:00, hafta sonu 16:00 – 01:00 saatleri arasında her gün ücretsiz olarak halka açık olacak. Sergiyi ziyaretle ilgili daha fazla bilgi için: https://panel.basinlistem.com/UrlRedirect.ashx?Mail=habermax.net@gmail.com&MailID=26735885&url=https%3a%2f%2fvisitqatar.com%2fintl-en%2fevents-calendar%2fqatar-international-food-festival

Medya ile ilgili sorularınız için lütfen Qatar Tourism’in Basın Ofisi ile iletişime geçin:

+974 7774 7863 | pressoffice@visitqatar.qa

Katar Hakkında:

Dünya nüfusunun %80’inin altı saatlik bir uçuşla ulaşabildiği Katar; Orta Doğu’nun kalbinde bulunan, Basra Körfezi’nin çevrelediği bir yarımadadır. 2022 yılında Numbeo tarafından dünyanın en güvenli ülkesi seçilen Katar, tüm gezginlere kucak açıyor; 95’ten fazla ülkeden Katar’a vizesiz giriş yapılabiliyor. Katar, kolayca erişilebilen ve inanılmaz bir çeşitliliği bünyesinde bulunduran turistik mekanlara sahiptir. Ancak bununla da sınırlı değil; Katar, Balina Köpek Balığı ve görkemli bir ulusal hayvan olan Arap Antilobu da dâhil olmak üzere çok sayıda fauna ve floraya ev sahipliği yapıyor. Katar’da yaşanan birçok deneyim, kültürel özgünlük ve modernitenin benzersiz bir mozaiğini oluşturuyor. Katar, ikonik müzelerden gökdelen restoranlarına; heyecan verici çöl maceralarından, FIFA 2022 Katar Dünya Kupası™ gibi dünyaca ünlü birçok etkinliğe kadar, her gezgine ve her bütçeye uygun seçenekler sunuyor. Katar’ı transit geçecek olan gezginler, Qatar Airways ve Discover Qatar tarafından sunulan, Qatar Tourism tarafından desteklenen en iyi fiyatlara sahip kısa süreli konaklama paketleri ile bir taşla iki kuş vurabilir ve tatil sayılarını ikiye çıkarabilirler.

Qatar Tourism Hakkında:

Qatar Tourism kuruluşu; Katar’ın turizm olanaklarının tanıtımından ve geliştirilmesinden sorumlu olan ve sektörün katlanarak büyümesini hedefleyen resmi bir devlet kurumudur. Katar, dünyanın dört bir yanından insanların sanat, kültür, spor ve maceraya dair eşsiz seçenekleri deneyimlemek için bir araya geldiği, ailelere ve iş amaçlı misafirlerine Hizmet Mükemmelliği anlayışıyla hitap eden bir destinasyondur. Qatar Tourism, turizm değer zincirinin tüm öğelerini güçlendirmeyi, yerel ve uluslararası ziyaretçi talebini artırmayı, iç yatırımlar çekmeyi ve yerel ekonomide çarpan etkisi yaratmayı amaçlamaktadır. Qatar Tourism 2030 Stratejisi, 2030 yılına kadar ülkeye yılda 6 milyondan fazla uluslararası ziyaretçi çekmek gibi iddialı bir hedef belirleyerek, Katar’ı Orta Doğu’nun en hızlı büyüyen turistik destinasyonu haline getirmeyi amaçlamaktadır.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.