AHA.İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla 81 ilde eş zamanlı olarak “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme” Toplantısı düzenlendi.
Maltepe Kaymakamı Meftun Dallı başkanlığında, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Toplantısına, Cumhuriyet Savcısı Dilek Öner ve ilçe Müdürlerinin iştirakiyle şiddetle mücadele alanında sunulan hizmetlerin, kurumlar arası işbirliği ile daha etkin bir şekilde yürütülmesi ve uygulamalardaki sorunların giderilmesi amacıyla Maltepe Kaymakamlığı toplantı salonunda bir toplantı yapıldı.
Toplantıda katılımcılara, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, ilçe genelinde yürütülen kadına yönelik şiddetle mücadele çalışmalar hakkında sunum yapıldı.
Toplantıda İçişleri Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde kadına yönelik şiddetle etkin mücadele için hayata geçirilen KADES (Kadın Destek Uygulaması), elektronik kelepçe uygulamasının yaygınlaştırılması; kurumlar arası ortak veri ağının oluşturulmasının yanı sıra farkındalık çalışmaları, Emniyet tarafından alınan asayiş tedbirleri, kurumlar arası işbirliği, şiddetle etkin mücadele konuları ele alındı.
Ayrıca toplantıda, kadına yönelik şiddetle mücadelede kurumsal işbirliği ve eşgüdümün artırılmasına dair protokol kapsamında değerlendirmelerde bulunuldu.
Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Toplantısında alınan kararlar:
– Maltepe Sosyal Hizmet Uzmanı tarafından Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele kapsamında katılımcılara yapılan sunumda elektronik kelepçe uygulaması ve Kurumun yapmış olduğu iş ve işlemler hakkında bilgi verilmiştir.
– 6284 Sayılı Kanun Kapsamında Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddet Olayları Kayıt ve Risk Değerlendirme formunun önleyici ve koruyucu tedbirler açısından etkisi ile formun değerlendirilmesi yapılmıştır.
– Aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamından ilçemizde önleyici ve koruyucu tedbirlerin değerlendirilmesi yapılmıştır.
– Aile içi ve kadına yönelik şiddete neden olan ekonomik, sosyal, psikolojik, kültürel vb. risk artırıcı faktörler değerlendirilerek, risk artırıcı faktörlere karşı eylem planı kapsamında;
ı) İşkur Pendik Hizmet Merkezince, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele kapsamında iş arayan şiddet mağduru kişiler için Danışma Masaları kurulmuş olup, başvuruda bulunan şiddet mağdurlarına iş bulma hususunda öncelik verilmekte ve devam etmektedir.