Dolar 32,3072
Euro 34,6552
Altın 2.409,24
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Laikliğe karşı işlenen suçlar dosya no:17

Laikliğe karşı işlenen suçlar dosya no:17
15 Nisan 2024 21:41 | Son Güncellenme: 15 Nisan 2024 21:42
95

HABERMAX. Türkiye Komünist Partisi bir süre önce başlattığı Tarikatların Ensesindeyiz çalışması kapsamında, her hafta laikliğe karşı işlenen suçlara yer verdiği dosya serisinin yenisi yayınlandı.

Yaşamımızın her alanını piyasacı ve gerici hamleleriyle kuşatanlar, dur durak bilmeden suç işlemeye devam ediyorlar. Sadece geçtiğimiz hafta içinde laikliğe karşı işledikleri suçların listesi, nasıl bir karanlıkla karşı karşıya olduğumuzu kanıtı.

1. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bir süredir üzerinde çalıştığı bilinen müfredat değişikliğinde son aşamaya gelindi ancak yapılacak değişiklikler hâlâ bilinmiyor. Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Kadem Özbay’ın aldığı duyumlara göre Cumhuriyet müfredattan silinecek, Atatürk’ün adı bile geçmeyecek.

2. AKP iktidarı döneminde imam hatip sayısı hızla yükseldi. MEB’in verilerine göre imam hatip liselerinin sayısı 2014-2015 eğitim-öğretim yılında 1017’yken 2022-2023 yılında 1714’e yükseldi. Buna karşın öğrenci sayısı ise 2015’te 546 bin iken 2022-2023’te 480 bine kadar geriledi.

3. Ankara Çankaya’da, Oran Sitesi’ndeki Milli Savunma Bakanlığı’na ait askeri lojmanların içine cami yapıldığı öğrenildi. Proje dosyasına göre caminin içinde derslik, önünde ise basket sahası ve çocuk parkı olacak. Caminin yapımını ise Türkiye Diyanet Vakfı Eğitim Yatırım A.Ş. üstlendi.

4. Sakarya’da AKP’li belediyelere bayram ziyaretinde bulunan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, CHP’li belediyelere uğramadı. Erbaş’ın daha önce de AKP’li belediyeleri ziyaret ederken, yönetimde CHP’nin olduğu yerlerde ise sadece valilik ziyareti yaptığı ortaya çıktı. Erbaş, başkanların makamında dua da okudu.

5. Milli Eğitim Bakanlığı’nca izin verilen vakıf ve dernekleri kapsayan yönetmelikteki, “vergi muafiyeti tanınan vakıflarla kamu yararına çalışan dernekler” ifadesi kaldırıldı. Diyanet Akademisi de kapsam içine alındı. Yönetmelikteki değişiklikle, “eğitim faaliyetleri ve yurt yapacaklar” gerekçesiyle AKP artık okul ve yurt yapımı için ayrılan araziler başta olmak üzere kamu arazilerini, canı kime isterse ona tahsis edebilecek.

Bu karanlığa boyun eğmeyeceğiz.

Laikliğe karşı işlenen suçları açıklayacak ve her birinin takipçisi olacağız.

Güzel ülkemizi karanlığa boğmaya çalışanların yakasına yapışacağız.

Tarikatların Ensesindeyiz!

Laikliğe karşı işlenen suçları ihbar etmek için tarikatlarinensesindeyiz@tkp.org.tr adresinden bize ulaşabilirsiniz.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.