Dolar 32,4265
Euro 34,4643
Altın 2.488,00
BİST 9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çar 21°C
Per 19°C
Cum 16°C
Cts 17°C

Koronavirüs salgını Covid-19 salgını yeniden hortladı

Koronavirüs salgını Covid-19 salgını yeniden hortladı
30 Temmuz 2020 11:49
951

AHA.”Ankara alarm veriyor” iddiası: Kamu hastanelerinde boş yatak kalmadı. Ankara’da kamu hastanelerinde boş yatak kalmadığını iddia eden CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, “Yatması gereken hastalar, acil servislerde tutuluyor. Covid-19 vaka sayılarının düştüğünü iddia eden Sağlık Bakanlığı, kontrolü yitirdi, süreci yönetemiyor” dedi.

Birgün/Ankara

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Türkiye’de Covid-19 salgının en hızlı yayıldığı kentlerden olan Ankara’da kamu hastanelerinde boş yatak kalmadığını iddia etti.
Pandemi sürecinde Başkent Ankara’da beş pandemi hastanesi ilan edildiğini hatırlatan ancak 1 Haziran’dan itibaren yeniden açılma süreci ile diğer hastanelerde de Covid-19 hastalarına hizmet verilmeye başlandığını ifade eden Emir, şunları söyledi:
“1 Haziran’dan itibaren ‘yeniden açılma’ süreci ilan eden hükümet, Covid-19 vakalarının giderek artmasına rağmen, tamamen ekonomik kaygılarla bu kararında ısrarcı oluyor. Hükümet, bu ısrarıyla halkın sağlığıyla da oynuyor. Ankara’da şu anda Gölbaşı ve Gazi Mustafa Kemal Devlet hastaneleri ile Yenimahalle, Keçiören, Ankara ve Gülhane Eğitim Araştırma hastaneleri olmak üzere toplam 6 kamu hastanesinde 2 bin 523 yatak ile 340 yoğun bakım yatağı tamamen dolmuş durumda.
HASTALAR ACİL SERVİSTE BEKLETİLİYOR
Bilkent Şehir Hastanesi’nde de bir kule Covid-19 hastaları için ayrılmıştı fakat, burası dolunca diğer servisler ve yoğun bakım ünitelerine de Covid-19 hastaları alınmaya başladı. Bilkent’te de 3 bin 269 yatak ile 659 yoğun bakım yatağı dolmuş vaziyette. Buralarda da yer kalmadığını biliyoruz. Hastaların büyük çoğunluğu ilaç tedavisi ile evlerine gönderiliyor. Yatması gereken hastalar ise acil servislerde bekletiliyor, yatak açılınca ancak yatış verilebiliyor. Diğer hastaneler de Covid-19 başvurularından dolayı başka hastalara hizmet veremez duruma geldi. Son olarak Gazi Üniversitesi Hastanesi, iki servisini Covid-19’a ayırmak zorunda kaldı.

BAKANLIK SÜRECİ YÖNETEMİYOR
1 Haziran’da başlayan normalleşme sürecinin ardından Sosyal Güvenlik Kurumu’nun pandemi sürecinde özel hastanelere yapmış olduğu salgın bakım hizmeti ödemesini sonlandırması da bu tablonun ağırlaşmasına sebep olmuştur. Ankara, alarm veriyor. Söz konusu yoğunluk, pandemi hastanelerinde sosyal mesafe ve hijyen önlemlerinin de geri plana itilmesine ve uzayan kuyruklarda bulaş riskinin çok fazla artmasına sebep oluyor. Pandemi ile ilgili bakanlığın halka karşı dürüst olması ve bu süreci şeffaf bir şekilde yönetmesi gerekiyor. Ancak, vaka sayılarının düştüğünü iddia eden Sağlık Bakanlığı, kontrolü yitirdi, süreci yönetemiyor.

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.