Dolar 32,3632
Euro 34,6871
Altın 2.392,25
BİST 10.163,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Koronavirüs Covid-19 salgını Marmaris’i vurdu üstüne birde kısıtlamalar gelince esnaf isyan etti

Koronavirüs Covid-19 salgını Marmaris’i vurdu üstüne birde kısıtlamalar gelince esnaf isyan etti
14 Ağustos 2020 21:39 | Son Güncellenme: 14 Ağustos 2020 21:44
925

AHA.Muğla’nın turistik ilçesi Marmaris Mart ayından bu yana işletmeleri kapalı olan barlar sokağı esnafı, iş yerlerinin yeniden açılması için yetkililere yaptığı müracaatlardan olumlu sonuç alamadı. İşletmeciler, kafe ve büfelerde bile canlı müzik yapılırken kendilerine ruhsatlarında “Bar” ibaresi yazdığı için iznin verilmemesine isyan etti.

Marmaris mart ayından bu yana işletmeleri kapalı olan barlar sokağı esnafı “Bıçak kemiğe dayandı” diyerek geçtiğimiz aylarda mağduriyetlerini dile getirerek açıklamalar yapmıştı. İş yerlerinin açılması için kaymakamlığa başvuran barlar sokağı esnafı yine olumlu cevap alamadı. İşletmeciler, kafe ve büfelerde bile canlı müzik yapılırken kendilerine ruhsatlarında “Bar” ibaresi yazdığı için iznin verilmemesine isyan etti.

İşletmeci Abdülkadir Lord, Marmaris Kaymakamlığı’na ilettiği dilekçesi olumsuz cevaplandırılarak iş yerinin bakanlık kararı gereği açılamayacağı bildirildi. Lord ise bu kararı sosyal medya hesabından duyurarak ayrımcılık yapıldığını ileri sürdü.

“HEPİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN”

Alınan karardan biran önce dönülmesi çağrısında bulunan Lord’un sosyal medyadan duyurduğu yazı şöyle: “Marmaris barlar sokağı ne yazık ki bu hükümetin vermiş olduğu eşitsizlik kararıyla ölüme terk edilmiştir. Ne yapıp yapmayacağımıza hiç bir karar verilmemiştir. Soruyorum bu virüs sadece barlar sokağından mı bulaşıyor? Adaletsizlik yapılıp diğer mekanlar açık olup ruhsatlarımızda ‘bar’ ibaresi yazdığı için mi sadece virüsün tek nedeni bar? Yoksa bu virüs bahanesiyle eğlence sektörleri bitirilmek mi isteniyor? Bu yanlıştan bir an önce dönülmesi temennimiz. Tüm mekancı kardeşlerim hepimizin başı sağ olsun, hükümetin ne yazık ki aldığı kararla ölüme terk edildik. Allah sonumuzu hayır etsin”

BARLAR SOKAĞINDA AÇIKLAMA YAPMIŞLARDI

İçişleri Bakanlığı, “corona virüsü” (Covid-19) kapsamında pavyon, diskotek, bar ve gece kulüplerinin faaliyetlerini 16 Mart’tan itibaren geçici süreyle durdurmuş, mayıs sonunda alınan kararlarla 1 Haziran itibariyle restoran, kafe gibi işletmeler açılmış fakat bar, birahane ve gece kulüpleri kapsam dışında tutulmuştu. Bunun üzerine  Marmaris’teki 55 barın yer aldığı barlar sokağında da işletmeciler, geçtiğimiz aylarda açıklama yaparak duruma tepki göstermişlerdi.

Metin Sancar 

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.